
הדחת היועמ"שית יוצאת לדרך: בעוד פחות משבועיים, ביום ראשון פרשת ויקרא, תעלה הצעתו של השר לוין לשולחן הממשלה והשרים יצביעו בעד אי אמון ביועמ"שית בהרב מיארה.
נזכיר, שביום ראשון הקרוב לא תתקיים ישיבת ממשלה בשל פורים דמוקפין, ולכן, הישיבה הקרובה תיערך רק בעוד שבועיים.
עוד באתר:
שר התקשורת שלמה קרעי, ממובילי המאבק להדחת היועמ"שית, הגיב לדיווח וכתב: "אי אמון ביועמ"שית = יועמ"שית מודחת/בנבצרות. מאותו רגע לא תהיה שום משמעות לחוות הדעת שתכתוב או לייעוץ שתתן. כל הפרטים הטכניים לא יסתירו את העיקר. זו משילות. זו דמוקרטיה. מחזירים את השלטון לעם. עוצרים את הדיקטטורה המשפטית".

ובתוך כך, איום נוסף מרחף מעל היועמ"שית: בעקבות תלונה שהוגשה למשטרה על גניבת וסט קרמי על ידי בנה של מיארה, והתערבות עו"ד יוסף בנקל לטובתו, לכאורה בשל יחסיו עם מיארה, פנו עו"ד אביעד ויסולי ועו"ד זהבה גור לנציב שירות המדינה בדרישה להשעות את היועמ"שית מתפקידה.
הדרישה מתבססת על סעיף 47 בחוק שירות המדינה (משמעת) הקובע כי "התחילה חקירה פלילית של המשטרה נגד עובד בעבירה שלדעת נציב השירות יש עמה קלון, רשאי נציב השירות להשעותו ממשרתו בשירות המדינה לאחר התייעצות עם היועץ המשפטי לממשלה או בא כוחו". למרבה האבסורד, נציב שירות המדינה יצטרך להתייעץ עם היועמ"שית עצמה בנוגע להשעייתה…
ביום 1.1.2025 הוגשה למשטרת רמת גן תלונה כנגד מיארה ובנקל, בחשד לשוחד, מרמה והפרת אמונים, וכן נגד בנה, עומר מיארה, בחשד לגניבת הווסט. בעקבות התלונה נפתח תיק חקירה.
התלונה מתייחסת לאירוע בו תועד עומר מיארה, בנה של היועמ"שית, במצלמת אבטחה כשהוא גונב אפוד קרמי פרטי של חייל מילואים המתגורר בחו"ל, אשר חזר לישראל כדי להתגייס למלחמת "חרבות ברזל". האירוע התרחש בעת ששניהם שירתו בפעילות מבצעית בגזרת לבנון. האפוד הכיל גם ציוד קרבי (תחמושת) וציוד אישי של בעליו.
מפקד הגדוד שבו התרחש האירוע הוא עו"ד ניר שמרי, ממשרד עורכי הדין שבלת ושות'. עו"ד שמרי לא דיווח על האירוע ולא פעל להעמדתו לדין של עומר מיארה בגין הגניבה. תחת זאת, רתם עו"ד שמרי את שותפו למשרד שבלת ושות', עו"ד יוסף בנקל, בניסיון לשכנע את המילואימניק "לגמור את העניין הכי יפה שאפשר". בשיחה מוקלטת בין עו"ד בנקל למילואימניק, ניסה בנקל להניא את החייל מהגשת תלונה, תוך שהוא מציין את קשריו האישיים עם "המשפחה" של מיארה כבסיס לפנייתו. הצילומים וההקלטות פורסמו בהבלטה רבה בערוצי תקשורת שונים.
מיארה הייתה מודעת לאירוע ולעבירות הפליליות שבוצעו – הן הצבאיות והן האזרחיות – אך לא הורתה על פתיחת חקירה, אף שבסמכותה לעשות זאת. התנהלות זו מעוררת חשד לביצוע עבירות מתחום טוהר המידות, לרבות קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים ועוד.
המשטרה העבירה את תיק החקירה למצ"ח, בטענה שמדובר בעבירות הקשורות לשירות מילואים. מצ"ח כפופה לפרקליטה הצבאית הראשית, עו"ד יפעת תומר ירושלמי ("ירושלמי").
הפניית החקירה למצ"ח מעוררת קשיים משמעותיים, שכן נגד הפצ"רית ירושלמי הוגשה בעבר תלונה ליועמ"שית בחשד לקבלת מתנה או טובת הנאה. על פי התלונה, בחודש יולי 2022 הוטסה ירושלמי ובעלה למסיבת פאר בת שלושה ימים ביוון, במימון בעל הון מבעלי ערוץ 12. טובת ההנאה נאמדה בעשרות אלפי שקלים.
העבירות הפליליות שיוחסו בתלונה לירושלמי כללו שוחד, מרמה והפרת אמונים, וכן הפרת הוראות חוק שירות הציבור (מתנות), התש"ם-1979.
לפי הנטען, מיארה נמנעה מלהורות על פתיחת חקירה נגד ירושלמי בפרשת המסיבה ביוון, ובתמורה, ירושלמי לא הורתה על פתיחת חקירה נגד מיארה בפרשת גניבת הווסט – מה שעשוי להצביע על יחסי "תן-קח" מושחתים לכאורה בין השתיים.
בפנייה לנציב שירות המדינה צוין כי גם אם החקירה נגד מיארה לא תוביל להגשת כתב אישום, הערר על החלטה כזו יוגש לפרקליטות המדינה, אשר כפופה ישירות ליועמ"שית – דבר היוצר ניגוד עניינים חמור.
יתרה מכך, אם יוגש בג"ץ כנגד החלטה שלא להעמידה לדין, הרי שהיועמ"שית היא זו שתייצג את המדינה ואת האינטרס הציבורי – בעוד שהיא בעלת אינטרס אישי מובהק בתוצאה המשפטית.
בשל החשדות הכבדים והקשרים הבעייתיים בין המעורבים, נציב שירות המדינה התבקש, בהתייעצות עם שר המשפטים יריב לוין, להשעות את מיארה מתפקידה כיועצת המשפטית לממשלה עד לסיום החקירה וקבלת החלטה משפטית סופית בתלונה.
ההשעיה מתחייבת משתי סיבות מרכזיות:
1. חומרת העבירות מדובר בעבירות חמורות ביותר בתחום טוהר המידות, כולל חשד לשוחד, אשר לכל הדעות יש עימן קלון.
2. ניגוד עניינים מובהק – מעורבותה של מיארה בהליכים המשפטיים הקשורים לחקירה נגדה באורח אישי.
נכון לעכשיו, טרם נמסרה תגובת נציב שירות המדינה לדרישה.