
עשרות גורי אריות וקופים שהתגלו בימים האחרונים הוברחו לישראל באמצעות רחפנים שהגיעו מירדן וממצרים. הרחפנים ששימשו להברחה הם רחפני ריסוס, בעלי יכולת נשיאה של בין 50 ל-70 קילוגרם. מפקד המחוז הדרומי, ניצב חיים בובליל, ציין כי הרחפנים הפכו לאיום חדש בתחום הברחות אמצעי הלחימה לאורך גבולות מצרים, ירדן ורצועת עזה.
לדבריו, "הברחה באמצעות רחפן לוקחת דקות ספורות", כאשר חוליות המבריחים מחכות בצד השני של הגבול ברכבים מותאמים לשטח. רק בסוף השבוע האחרון נעצרה חוליית רחפנים שהייתה מעורבת בהברחות בעלי החיים שהתגלו. בובליל הוסיף כי "הכול הולך לפי מחיר השוק. רחפן שיודע לשאת עשרות קילוגרמים, שכל אחד יחשוב כמה אקדחים הוא יכול להעביר".
עוד באתר:
גבולות מצרים וירדן משתרעים על פני מאות קילומטרים ונמצאים תחת אחריות משותפת של צה"ל והמשטרה. עבירות פליליות בתחום ההברחות מטופלות על ידי המשטרה, אך בשל מחסור בכוח אדם, קיים קושי להתמודד עם התופעה בהיקף רחב. מפקד המחוז הדרומי ציין כי התקדמות הטכנולוגיה הופכת את עבודת המבריחים לפשוטה יותר, מה שמגביר את היקף הפעילות הבלתי חוקית. "כל עוד יש ביקוש לנשקים, עדיין זה כלכלי להבריח, למרות הסכנה שכרוכה בכך מבחינתם", אמר בובליל. במשטרה מעריכים כי ישנם עדיין קופים נוספים שטרם נתפסו.

במשטרת המחוז הדרומי מדגישים כי ישראל משמשת לעיתים כמדינת מעבר להברחות ממצרים לירדן. "אין סוף שבוע שלא נתפסים רחפנים, כולל ירי שמתבצע לעברם ותפיסת הציוד", מסר מפקד המחוז. גורמי הביטחון מתמודדים עם ניסיונות הברחה מתמשכים, הכוללים אמצעי לחימה, סמים ובעלי חיים, כאשר המבריחים מפתחים כל העת שיטות חדשות לחמוק מהכוחות בשטח.
בנוסף, בדרום הארץ קיימות משפחות שבהן ההברחות הן מסורת רבת שנים. לדברי מפקד המחוז, ישנה חלוקה ברורה בתוך אותן משפחות, כאשר חלק מהן אחראיות להברחות ממצרים, אחרות פועלות מירדן, ואחרות עוסקות בהברחות לרצועת עזה. על אף הסיכון הגבוה, המבריחים ממשיכים בפעילותם, שכן היא נותרת רווחית ומאפשרת להם להמשיך לפעול לאורך הגבולות.