
בעקבות הכאוס התחבורתי היום (ראשון, שושן פורים) בירושלים והעומסים הכבדים שנוצרו ברחבי העיר, סמנכ"ל תחבורה ציבורית בצוות תוכנית אב לתחבורה בירושלים, אסי אברהמי, ניסה לנפק הסברים למצב.
לטענתו, אחת הבעיות המרכזיות הייתה כמות כלי הרכב שנכנסו לעיר, מה שהכביד על המערכת התחבורתית כולה. כשנשאל האם חגיגות "פורים המשולש" הביאו לתנועה מוגברת לירושלים, השיב: "אין לי עדיין את המספרים המדויקים, אבל לפי מה שאני רואה, אם זה מבחינת העומס בכבישים, אני חושב שכן".
עוד באתר:
לדבריו, בנוסף לעומסים הרגילים, התרחשו גם אירועים נוספים שהשפיעו על התחבורה: "קודם כל, היו הרבה מאוד אירועים של אלימות, ואירועים של פתיחות דלתות, ואירועים של אוטובוסים פשוט נתקעו, וכל הדברים האלה ותחנות שנחסמו".
אברהמי ציין כי העירייה וכוחות השיטור נערכו כראוי, אך למרות זאת, נוצרו עומסים כבדים בגלל תקלות בלתי צפויות: "דווקא אנחנו נמצאים, העירייה מבחינתה הקצתה לנו את כל מה שצריך. אנחנו נמצאים פה עם כל כוחות השיטור שמחוז ירושלים יכל להעמיד לרשותנו ואף יותר".
לדבריו, כל עיכוב קטן הוביל לתגובת שרשרת חמורה: "מספיק חסימה של אוטובוס שחוסם את הכביש או אנשים שעומדים למשל בצומת רמות באמצע הכביש, ובמקום לפנות אותם בדקה וחצי, לוקח לפעמים רבע שעה ועשרים דקות, אז אתה מבין שמראש אתה יודע לעשות את המכפלות".
במהלך היום התרחשו מספר תאונות באזורים מרכזיים, שהחריפו את הפקקים ברחבי העיר. "היו שלוש תאונות לא פשוטות באזורים מרכזיים, שממש חסמו אותנו, חלק מהם גם חסמו את תחנה מרכזית". לצד זאת, אירועי האלימות הקשו עוד יותר על ניהול התחבורה: "מספיק שבאים שני חבר'ה, אתה יודע, הם לא בדיוק נמצאים בשיקול דעת במאה אחוז, והם שוברים את הדלת, והדלת היום זה דלת אוטומטית, שהיא נשברת, האוטובוס פשוט לא יכול לזוז".
למרות הביקורת על ניהול המצב, אברהמי הדגיש כי נעשו מאמצים משמעותיים למזער את הנזק, תוך יישום לקחים משנים קודמות: "נערכנו עם הרבה מאוד אוטובוסים, נערכנו עם צוותים ענקיים, לא חסכנו. אני אומר לך, לא חסכנו בכלום".
לסיום, הבטיח כי הצוותים ימשיכו לפעול עד שהמצב יתייצב וקרא לציבור להתאזר בסבלנות: "אני רק רוצה לקרוא, לנצל את הבמה ולקרוא לכולם, להיאזר בסבלנות, אני מבטיח לכם, אף אחד מאיתנו לא הולך, עד שאנחנו מחזירים אתכם הביתה בשלום".
האזינו לראיון המלא מתוך "מדברים – בפורים" עם יענקלה פרידמן >>>