
ירידה דרסטית בהיקפי ההזמנות לטיסות ולחופשה במהלך חג הפסח הקרוב: ממידע שהגיע ל"אמס" עולה כי במשרדי הנסיעות וחברות התיירות שמתמחות בנסיעות לציבור החרדי, מורידים בימים אלה מחירים ופונים בהצעות מפתות ללקוחות פוטנציאליים, בניסיון למכירת חדרים בבתי מלון.
"אריאל ל. אבא ל 6 המתגוררים בפתח תקווה, אומר לנו "יש לי שני בחורים בישיבות, שומע לאחרונה כל יום על עוד בחור שנעצר בנתב"ג, לא מסכן אותם בשום מחיר – אז נשאר בארץ לא קרה כלום".
עוד באתר:
ממידע נוסף שהגיע ל'אמס' עולה כי משפחות רבות שנוהגות לנצל את המועד הזה לקיום חופשת פסח משפחתית מעבר לים – נאלצות לשנות תוכניות בעקבות מגבלות היציאה מהארץ לבחורי ישיבות. המגבלה, שמונעת יציאה מהארץ של בחורים בגילאי 17 עד 26 מביאה לכך שגם אם יש במשפחה שלמה, אדם אחד בשכבת גיל זו – המשפחה כולה, שלפעמים מונה גם 20 נפשות, ביטלה את התוכניות ליציאה לחו"ל – כך שחברות התיירות מפסידות את כלל המשפחה, ולא את בחור הישיבה/האברך הבודד.
בנוסף, וזאת אפשר גם לציין כתוצאה מימי הפורים האחרונים – בהם נרשמו ירידות חדות בסכומים שהצליחו המגביות השונות לגייס – העלויות הגואות, היוקר המאמיר והאינפלציה שלא יורדת, מביאים גם הם לירידה במגזר החרדי במספר היוצאים לחופשות בפסח. במקום זאת, רבים מחפשים חלופות לנופש בארץ.
"במשך שנים נהגנו לשהות בחג הפסח בחו"ל, בגלל הנוחות ובגלל שאנחנו עובדים קשה ממש עד ערב החג, אך השנה ויתרנו", מספר בעל משפחה ל'אמס'. "המחירים הגיעו לסכומים בלתי נתפסים של עד 100,000 שקלים, וזה כבר לא משתלם. "משפחות רבות מחפשות חלופות לנופש בתוך הארץ, כמו השכרת דירות נופש או מעבר לעיר אחרת למשך החג, כדי ליהנות משינוי אווירה ועדיין להישאר יחד.
יצויין כי ברשות שדות התעופה מעריכים כי אנו לקראת עלייה דרסטית במספר היוצאים לחו"ל בשנה זו ביחס לשנה קודמת – וזאת בשל הרגיעה במלחמה, וחזרת חברות זרות רבות. אולם כל זאת, בהתייחס לציבור הכללי. לפי ההערכות, כ-1.8 מיליון נוסעים צפויים לעבור בנתב"ג באפריל – עלייה של כ-65% לעומת פסח אשתקד. כ-50 חברות תעופה חוזרות לפעול בנתב"ג, ביניהן יונייטד, דלתא וריינאייר.