
בתוכנית 'שטח משפטי' עם עו"ד יוסי ויצמן, נדון נושא השמעת מוזיקה בעסקים במהלך חג הפורים, במיוחד ברחובות בני ברק, שם חנויות רבות משמיעות מוזיקה ליצירת אווירה חגיגית. עו"ד ויצמן העלה את השאלה האם בעלי העסקים מודעים לכך שהשמעת מוזיקה ללא תשלום זכויות יוצרים עלולה להוביל לתביעות בסך 100,000 שקלים.
המשפטן דודי שוורץ הסביר כי בהתאם לסעיף 11 לחוק זכויות יוצרים, ביצוע פומבי של יצירה ללא הסכמה מהווה הפרה של החוק. הוא הדגיש כי המונח "ביצוע פומבי" מתייחס להשמעת מוזיקה במקום ציבורי או במקום שלציבור יש גישה אליו, כמו חנויות, מסעדות ומספרות. שוורץ ציין כי "אם חנות משמיעה מוזיקה כדי למשוך לקוחות, היא חייבת לוודא שיש לה רישיון מתאים".
עוד באתר:
לדבריו, האחריות להשגת הרישיון חלה על בעל העסק ומנהלו כאחד. בישראל, יש לפנות לאקו"ם לקבלת הרישיון המתאים להשמעת מוזיקה בעסק.
שוורץ הביא דוגמה מפסק דין שבו מספרה שהשמיעה מוזיקה ללא רישיון נקנסה ב-100,000 שקלים. הוא הדגיש כי "כל מקום שבו המוזיקה תורמת למשיכת לקוחות או ליצירת אווירה, נדרש לרישיון מתאים".
לסיכום, בעלי עסקים המשמיעים מוזיקה במרחב הציבורי חייבים לוודא שיש בידיהם את הרישיונות הנדרשים, אחרת הם עלולים להיות חשופים לתביעות כספיות משמעותיות.
האזינו לשיחה המלאה מתוך 'שטח משפטי' ב'קול חי':