
הפרשן יעקב ברדוגו מהתייחס לסוגיית פיטוריו של ראש השב"כ, רונן בר. ברדוגו, שקרא לפיטוריו של בר במשך שבועות, הביע את אכזבתו מכך שראש הממשלה בנימין נתניהו לא כינס את הממשלה לדון בכך, וציין כי לא ניתן להמשיך לעבוד עם רונן בר בתפקידו הנוכחי.
"ההחלטה על חידוש הלחימה התקבלה שלא על דעתו של רונן בר שממשיך להיאחז בכוח. דעתו כבר לא נחשבת. רונן בר היה נוכח-נפקד בישיבה המכריעה. בארגון שלו עצמו יודעים שהוא כבר לא רלוונטי, הוא נלחם באויבי ישראל וגם בראש ממשלת ישראל"
עוד באתר:
לדברי ברדוגו, למרות נוכחותו של בר בחדרי הדיונים, הוא אינו מנהל את האירועים. "רונן בר הוא שחקן שנאחז בקרנות המזבח", אמר. "הארגון הגדול הזה שנקרא שב"כ, יודע שהקודקוד שלו אינו רלוונטי – הם מבינים שהחומרים והתוצרים שהם מספקים נמסרים בדרך אחרת. הוא מתעקש להמשיך לקבל משכורת ונהג צמוד אבל אין לו שום השפעה".
ברדוגו הדגיש כי רונן בר לא תמך במבצע האחרון שהתנהל, ושלאורך כהונתו חלה הזנחה בפעילות נגד עזה, תוך התמקדות במחלקה היהודית של השב"כ. "אנחנו זוכרים את הכלת הסרבנות לפני שנתיים והמרדף הבלתי פוסק של רונן בר אחרי ה'טרור היהודי' כשהוא מזניח את האיום האמיתי. המחלקה היהודית הייתה המרכזית ביותר בשב"כ בתקופתו, והזנחת העיסוק בעזה נחשפת עכשיו – 7 באוקטובר הוכיח זאת", אמר. "זו לא דיקטטורה, דעתם של ראשי מערכת הביטחון נשמעת ומתקבלת, הבכירים שמונו לאחרונה כולם בעלי עמדה התקפית".
גם היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, זכתה למתקפה מצד ברדוגו. "אף אחד כבר לא מתייחס לדבריה, היא כבר מחוץ למשחק", אמר. "גם אם היא תודח בסוף, זה יהיה למרות יריב לוין – פעולותיו מגומגמות ולא בוטות מספיק".
לדבריו, הציבור הישראלי מבין כי אין לה מעמד כיום, ואף בית המשפט אינו נותן לה את הסיוע הדרוש. "המצב היחיד שמנשים אותה בתפקיד הוא יריב לוין, שנמנע מלהדיח אותה במשך שנתיים וחצי. בסופו של דבר, היא חייבת להיות מודחת כדי שהממשלה תוכל לתפקד".
באותו הקשר, מתח ברדוגו ביקורת גם על הרמטכ"ל לשעבר, אביב כוכבי, שלטענתו דחף למינויו של רונן בר בשל התנגדות של מועמד אחר שהתריע על ליקויים בטיפול במנהרות עזה. "כוכבי, שהיה לו עוצמה אדירה, בא עם בני גנץ והמליץ לנפתלי בנט למנות את רונן בר", הסביר.