
אושרה בממשלה הבעת האי-אמון ביועמ"שית גלי בהרב מיארה, פה אחד. כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו לא השתתף בישיבה בשל ניגודי עניינים, ושר המשפטים יריב לוין ניהל תחתיו את הדיון.
היועמ"שית עצמה גם סירבה להופיע בפני שרי הממשלה ולהציג את עמדתה, ותמורת זאת שיגרה מכתב תוקפני וזועם לשרים, בו טענה כי היא נאמנת לעמדות הממשלה ומסייעת לה להגשים את מדיניותה.
עוד באתר:
השלבים הנותרים בהדחת היועצת: פניית הממשלה לוועדת האיתור כדי שתביע את עמדתה והצבעה בממשלה על הדחה. במקביל, עתירה אחת לפחות תוגש בבג"צ נגד המינוי.
במקביל, מזכירות בית המשפט העליון פרסמה את ההרכב שידון שפיטורי ראש השב"כ רונן בר ע"י נתניהו. השופטים שישבו בהרכב הם נשיא העליון השנוי במחלוקת יצחק עמית, השופט נועם סולברג, והשופטת דפנה ברק-ארז.
ובחזרה לישיבת הממשלה הסוערת בעניין מיארה: בפתח הדיון אמר השר לוין כי הוא רואה בחומרה רבה את היעדרותה של היועצת המשפטית לממשלה מהישיבה. "זוהי הוכחה נוספת לעומק הזלזול שהיא רוכשת לממשלה ולחבריה ולכך שאין לה תשובות לטענות המופנות נגדה. ההיעדרות שלה ואופן כתיבת מכתבה מעידים על הכול", אמר לוין.
השר ברקת: "כנראה שהיא הלכה לישיבת ממשלה אחרת".
השר דיכטר: "אני קורא את הציטוטים שלה משנת 2022 על הסכם הגז ועל כך שאין מניעה משפטית – פשוט לא להאמין שבסוגיה כל כך דרמטית היא הייתה איתם".
מזכיר הממשלה: "לא הייתה החלטה אחת בממשלה הקודמת שבה היא קבעה שיש מניעה משפטית. רק אצלנו יש עשרות החלטות כאלה".
השרה סילמן:"בממשלה הקודמת היא הייתה מזכירת הממשלה, אצלנו היא יושבת ראש האופוזיציה".
השר בן גביר: "אי אפשר לתאר כמה מקלות בגלגלים היא תקעה לי – היא הייתה נגד מעצרים מנהליים למשפחות פשע בעולם הערבי, דבר שהיה מציל חיים; היתה נגד חסמים סלולריים למחבלים בבתי הכלא; התנגדה להקמת המשמר הלאומי; התנגדה לרפורמה בנשק, שהוכח כמצילת חיים; ורצתה להכריח אותי לחלק פירות לנוחבות. כמה שלא ניסיתי לנהל איתה שיח כדי להילחם בפשיעה – לא היה עם מי לדבר."
שר הדתות מיכאל מלכיאלי תקף ואמר כי משרדו לא מגיש חוקים בגלל חוות הדעת המשפטיות ולכן הוא מבקש מחברי כנסת להגיש הצעות חוק פרטיות כדי לעקוף את עמדת הייעוץ המשפטי.
סגה"ש אורי מקלב: "יש פה התערבות לא רק בנושאים משפטיים אלא גם בתהליכים פנים משרדיים ראינו איך מנעו מהיועצת המשפטית למשרד הביטחון לקחת חלק בדיונים של חוק הגיוס עוד קודם גיבוש חוות דעת בכלל, זהו דבר ללא תקדים, מזמינים ישיבות בצורה אקטיבית עם מערכת הביטחון בלוחות זמנים שהם לא רגילים אליהם ומכריחים את המערבת לפעול באופן שהם לא רגילים כדי לפגוע בבני הישיבות. גם היה לגבי סבסוד המעונות, שהביאו פרשנות ללא פסיקת בג"ץ בזמן שבית המשפט עצמו לא נדרש לזה, כל זה במטרה אחת ברורה מאוד".
שר הרווחה מרגי מציין כי חוות הדעת המשפטיות הורסות את התהליכים במשרד שלו וכי היועמשית היא הריבון.
במקביל, סגן השר אבי מעוז הבהיר הבוקר בישיבה כי בכוונתו להגיש מחר את מכתב ההתפטרות מתפקיד סגן שר במשרד רה"מ, מאחר ו"דבר לא השתנה". מאז הודעתו בשבוע שעבר לא נעשתה אליו פנייה מטעם ראש הממשלה – אך כמובן גם אחרי הגשת המכתב יש 48 שעות של מו"מ.