
עלייה במספר העזתים שמהגרים מרצון: מתחילת החודש עזבו את שטח הרצועה 1,000 תושבים, והשבוע 600 נוספים צפויים לעזוב. זאת אחרי שמתחילת המלחמה עזבו לצמיתות 35 אלף עזתים, כך פורסם בחדשות 12.
הנתונים מציגים תמונה ברורה של מגמת הגירה הולכת וגוברת, שמתאפשרת בעקבות מדיניות ישראלית חדשה המאפשרת ליותר תושבים לצאת מהרצועה.
עוד באתר:
מיהם העזתים שעוזבים? ישנן שלוש קבוצות עיקריות של יוצאים: תושבים שזקוקים לטיפול רפואי ובני משפחותיהם, תושבים בעלי אזרחות כפולה, ותושבים בעלי אשרת שהייה ממדינה שלישית.
על פי הסכם שהיה קיים בין ישראל לארגון הטרור חמאס, כל חולה שיוצא משטח רצועת עזה לקבלת טיפול רפואי רשאי לעזוב יחד עם בן משפחה אחד בלבד. אולם, בעקבות הנחיה של שר הביטחון ישראל כ"ץ, ישראל החליטה לפתוח את השערים, לאפשר למשפחות שלמות לעזוב את עזה, ואף לסייע להן בכך.
תהליך היציאה כולל מספר שלבים: ביום שלפני העזיבה, התושבים מועברים מבתיהם לנקודת כינוס. במעבר כרם שלום הם עוברים בידוק של השב"כ. בתום הבידוק, התושבים העזתים ממשיכים למעבר רפיח, גשר אלנבי או נמל התעופה רמון.
הרשויות הישראליות מבהירות לעוזבים כי אם הם עוזבים את בתיהם, לא בטוח שיוכלו לחזור בשל המצב הנוכחי ברצועה.
המספרים הללו מייצגים שינוי משמעותי בתנועת האוכלוסייה מעזה, כאשר רבים מהתושבים בוחרים לעזוב את האזור לאור המצב ההומניטרי הקשה והלחימה המתמשכת.