
בלילה שבין יום חמישי לשישי הקרוב תעבור מדינת ישראל לשעון קיץ, כאשר בשעה 02:00 בלילה יזוזו מחוגי השעון שעה אחת קדימה. המשמעות היא שנישן שעה פחות, ושעות האור בסוף היום יתארכו. שעון הקיץ יימשך עד 26 באוקטובר 2025, אז נחזור לשעון חורף. ברוב המכשירים האלקטרוניים השעה מתעדכנת אוטומטית, אך מומלץ לבדוק את הגדרות השעה במכשירים הישנים יותר.
ביום האחרון של שעון החורף, הזריחה תהיה ב-05:34 והשקיעה ב-17:58. לעומת זאת, בבוקר הראשון של שעון הקיץ שעת הזריחה תהיה ב-6:33 והשקיעה ב-18:59, כלומר שעה נוספת של אור בשעות אחר הצהריים.
עוד באתר:
העברת הזמן לשעון קיץ מתבצעת בישראל לפי חוק קביעת הזמן משנת 2013. על פי החוק, מדי שנה, בתקופה שמיום שישי שלפני יום ראשון האחרון בחודש מרץ עד ליום ראשון האחרון בחודש אוקטובר, יוקדם הזמן בישראל בשעה אחת.
הזזת השעון נועדה להתאים את פעילות בני האדם לשעות האור והחושך. בקיץ אנו מרוויחים שעת אור מאוחרת, מה שמאפשר ניצול טוב יותר של שעות האור לפעילויות שונות, חיסכון באנרגיה, והפחתת תאונות הדרכים בשעות הערב. המעבר לשעון קיץ, עם יותר שעות אור, עשוי לשפר את מצב הרוח ולהגביר את האנרגיה, אם כי בימים הראשונים יתכן שנרגיש עייפות בשל השינוי בשעות השינה.
סוגיית שינוי השעון מעוררת ויכוח ציבורי נרחב. המתנגדים לשעון החורף טוענים כי הוא מקצר את זמן האיכות של הורים עם ילדיהם, מגביר את הסיכון לתאונות דרכים בשל נהיגה בחשכה, ומייקר את הוצאות המשק.
במדינות רבות באסיה, אפריקה ודרום אמריקה הפסיקו להזיז את השעון, והפרלמנט האירופי הצביע ב-2019 בעד ביטול המעבר העונתי. למרות שהנושא עלה גם בישראל פעמים רבות, הכנסת החליטה להשאיר את המצב הקיים.