
בג"ץ דחה הערב (שלישי) את עמדת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, לפיה ראש הממשלה בנימין נתניהו אינו רשאי לראיין מועמדים לתפקיד מחליפו של ראש השב"כ, רונן בר. עם זאת, הצו שהוציא בג"ץ להקפאת פיטוריו של בר נותר בתוקף, והדחתו לא תוכל לצאת לפועל עד להחלטה אחרת של בית המשפט.
"לאחר שבג"ץ דחה את ניסיונה של היועצת המשפטית לממשלה למנוע את התחלת התהליך למינוי ראש שב"כ חדש, ראש הממשלה יחל כבר מחר לראיין מועמדים לתפקיד ראש השב"כ", נמסר מלשכת ראש הממשלה.
עוד באתר:
בהחלטתה כתבה השופטת גילה כנפי-שטייניץ: "נוכח המועד הקרוב שנקבע להקשת תגובות מקדמיות לעתירות, אני נעתרת לבקשת היועצת המשפטית. תגובתה לבקשה לצו ביניים תוגש עם תגובתה המקדמית ותובא לפני המותב הדן בעתירות. הצו הארעי יוותר על כנו עד למתן החלטה אחרת. לצד זאת, לא ראיתי להרחיב את היקף הצו לבקשת היועצת המשפטית לממשלה".
החלטת בג"ץ סוללת את הדרך לבחירת ראש שב"כ חדש על ידי ראש הממשלה, אך לא לאישורו הסופי או להחלפתו של בר בעת הזו. נתניהו כבר סימן כמה מועמדים פוטנציאליים לתפקיד, ובין השמות שעלו נמצא מ', בכיר בשירות הביטחון הכללי, אשר משמש כיום כחבר בצוות המו"מ.
נתניהו והיועצת המשפטית לממשלה הגישו את תגובותיהם לבג"ץ בעקבות הצו הארעי שהוציא בית המשפט להקפאת פיטוריו של בר. ראש הממשלה טען כי "הסוגיה אינה שפיטה, הסמכות לפיטורי שב"כ נתונה לרה"מ ולממשלה", והוסיף כי "בר בחר לוותר על הופעתו בפני הממשלה, מכתב בר לשרים כמוהו כמכתב התפטרות".
מנגד, בהרב-מיארה טענה כי "כפי שנמסר לראש הממשלה טרם כינוס הדיון בממשלה, התעוררה שאלה האם בנסיבות העניין כלל יש באפשרותו של ראש הממשלה, יוזם החלטת הממשלה מושא העתירות, לעסוק בנושא סיום כהונת ראש השב"כ ומינוי ראש שירות חדש, במקביל לקיומן של שתי חקירות פליליות הנוגעות לגורמים הקשורים ללשכתו ביחס לעניינים הנוגעים לעבודה בלשכתו".