
שר התקשורת שלמה קרעי פנה היום (ראשון) לשר הביטחון ישראל כ"ץ והניח בפניו טיוטת החלטה משותפת לסגירת תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל. הפנייה הגיעה בהמשך לישיבת הממשלה שבה ביקש ראש הממשלה מהשרים כ"ץ וקרעי לבחון את נחיצות התחנה. "בהמשך לישיבת הממשלה מהיום, בה התבקשנו לבחון במשותף את הנושא שבנדון, אני פונה אליך מתוך אמונה בשותפות הדרך שלנו לקדם יחדיו מהלך חשוב ומתבקש: סגירת תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל, תוך מימוש סדר היום הימני-ליברלי שאנחנו חולקים", כתב קרעי.
לדברי השר, התחנה חרגה מייעודה המקורי והפכה למוקד פוליטי. "גלי צה"ל, שבמקור הוקמה כתחנה צבאית לתמיכה ולחיבור עם חיילי צה"ל, הפכה זה מכבר למעוז פוליטי, מנותק מיעודה המקורי. ביקורת על לוחמי צה"ל ופגיעה מתמשכת בערכי הלכידות הלאומית בזמן מלחמה – הפכו לשגרה". קרעי טען כי אין מקום לתחנת רדיו צבאית במדינה דמוקרטית, במיוחד כאשר שידוריה לא מחזקים את רוח הלוחמים: "לוחמינו חוזרים משדה הקרב ונאלצים לשמוע תכנים שלא רק שאינם תומכים בהם, אלא לעיתים מבקרים קשות את פועלם".

עוד באתר:
השר ציין כי על פי חוות דעת היועץ המשפטי לממשלה מינואר 2022, ניתן לסגור את התחנה בהחלטת ממשלה. "בהתאם לחוות דעת היועץ המשפטי לממשלה מיום 4 בינואר 2022, סגירת גלי צה"ל מתאפשרת בהחלטת ממשלה. לנוחותך, מצורפת טיוטת החלטת ממשלה משותפת לשר הביטחון ולשר תקשורת. אני קורא לך להביא את ההחלטה לאישור הממשלה בהקדם האפשרי, תוך גיבוש ההסדרים הנדרשים לסגירת התחנה באופן מיידי".
קרעי הדגיש כי סגירת התחנה תאפשר הרחבת השוק החופשי ותחרות בריאה בענף התקשורת: "את התדרים שיתפנו נקצה לטובת הרחבת מגוון הדעות בשידורי הרדיו בישראל, באמצעות מתן רישיונות לשידורי רדיו מסחריים בפריסה ארצית".
על פי הצעת המחליטים שהניח קרעי, בתוך 60 ימים יחל מתווה לסגירת התחנה, אשר תפסיק את שידוריה בתוך שלושה חודשים מההחלטה, ותיסגר לחלוטין עד סוף דצמבר 2025. בנוסף, צוין כי "למעט מעצמות המחזיקות בסיסים קבועים משמעותיים מעבר לים, אף מדינה מפותחת איננה מחזיקה כיום תחנות רדיו צבאיות".