שנים רבות עמלו רבנים וחוקרים על חיפוש פרות אדומות כשרות, בהתאם להלכות המפורטות בספר במדבר. לאחר חיפושים כושלים, נרשמה לאחרונה הצלחה מרגשת: חמש פרות אדומות, נמצאו במדינת טקסס, הובאו לישראל והן מוצגות כעת בשילה הקדומה.
גילוי מפתיע והשגחה פרטית
עוד באתר:
מחקר מיוחד שנערך בשנים האחרונות גילה שיש זן מיוחד של פרות הנקרא 'האנגוס האדום'. הפרות מזן זה הן בעל צבע חום אדמדם התואם את דרישות ההלכה. (על התאמת הגוון החום אדמדם למילה אדומה לומדים מרש"י במסכת בכורות דף ו. ומקורות נוספים)
לאחר חיפושים רבים וכושלים בארה"ב, נוצר קשר עם חוואי שהכיר את הנושא של פרה אדומה מהתנ"ך. לא זאת בלבד, הוא סיפר להם שכאשר התחיל לגדל פרות לפני 30 שנה, החליט לגדל את האדומות כי 'אולי יום אחד ישמשו בבית המקדש!'.

הפלא הגדול היה, שבחווה שלו העגלות נמצאו ללא תג באוזן הנחשב מום. היה זה בתקופת הקורונה. איש המקצוע האחראי על תיוג העגלות היה חולה וכל הפרות שנולדו באותו זמן נותרו ללא מום!
ופלא נוסף – בזמן הביקור התגלה כי אחיו של החוואי עוסק במסחר ביהלומים, בדיוק כפי שמסופר בגמרא על דמא בן נתינה שעסק ביהלומים, וזכה לפרה אדומה בזכות כיבוד אביו.

עלייה לארץ ובית מדרש מיוחד
הבאת הפרות לישראל הייתה אתגר בפני עצמו, שכן יבוא בקר חי מארה"ב אסור על פי חוק. רק לאחר מאמצים רבים, הוסדרו האישורים והפרות הועלו לארץ תחת הגדרת "חיות מחמד".
בעקבות הבאות הפרות, הוקם בית מדרש ייחודי בו דנים רבנים מגדולי ישראל בסוגיות ההלכתיות הקשורות לפרות האדומה – נושא שלא נדון בפועל מזה דורות. מאז הגעתן, נפסלו שלוש מהפרות עקב צמיחת שערות שאינן אדומות, אך נשארות תחת מעקב צמוד, מתוך תקווה להעמיד בארץ עדר קטן של פרות אדומות, עד לבוא גואל.

פתיחת מיצג הפרה האדומה בחול המועד
בפסח הקרוב ייחשף לציבור "מיצג הפרה האדומה" בשילה הקדומה, שבסיומו יצפו המבקרים בפרות עצמן. בנוסף, במקום שלל פעילויות לכל המשפחה: מיצגי מולטימדיה, משקפות תלת-ממד, תצוגת כלי המשכן, סדנאות מרתקות ועוד.
שילה היא המקום בו התפללה חנה ונפקדה. כיום המקום ידוע כסגולה לזרע קיימא, חינוך בנים וזיווג הגון. למבקרים מומלץ גם להקדיש זמן לתפילה במקום בו עמד המשכן.
ניתן לקבל פרטים על הביקור בטלפון 025789111 או באתר שילה הקדומה