
בתגובה לבג"ץ: ראש השב"כ רונן בר הגיב ביום שישי להצעת ההחלטה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטרו. לדבריו, הרצון של נתניהו לפטרו הוא בשל אי הסכמות ביניהם על רקע פוליטי, ואסור שאיש ביטחון יפוטר בשל אי התפשרותו לרצון הדרג הממונה.
"לקחת בהרכנת ראש, אחריות מלאה על הכשלון והודעתי כי אין בכוונתי לסיים את מלוא תקופת כהונתי", מסר ראש השב"כ והמשיך, "אסור כי הליכי סיום הכהונה ישמשו כאמצעי השפעה לא לגיטימי על משרתי הציבור, בעלי התפקידים הבכירים, או להחלשתם".
עוד באתר:
רונן בר תוקף את נתניהו: "ראש השב"כ מחויב ליישם את מדיניות הממשלה והעומד בראשה, אך הוא אינו "משרת אמון" או "נאמן אישי" של ראש הממשלה או של גורם מדיני או פוליטי אחר. משעה שהתמנה לתפקיד, ראש השירות נדרש לפעול תוך ממשק עבודה מלא וענייני עם ראש הממשלה, אך בד בבד לפעול אך ורק למילוי תפקידיו על פי החוק ולמנוע כל ניסיון לשימוש פסול בסמכויות השירות ובכליו".
לדבריו; "במהלך חודש נובמבר 2024 דרש ממני ראש הממשלה, באופן חוזר ונשנה, לתת חוות דעת ביטחונית אשר תקבע למעשה כי הנסיבות הביטחוניות אינן מאפשרות את קיומה של עדותו הרציפה במשפטו הפלילי. לאחר שניהלתי תהליך מול כלל הגורמים המקצועיים וגובשה מעטפת אבטחתית ראויה, הגעתי למסקנה כי אין מניעה ביטחונית לקיום העדות במתכונת שנקבעה, ובהמשך מתכונת זו הוצגה בפני בית המשפט ואושרה על ידו. עדכנתי בכך את ראש הממשלה. אי הסכמתי לקבל את דרישות ראש הממשלה בעניין זה, נתנה, לדעתי, את האות להעלאת הטענה לפיה שורר בינינו "חוסר אמון", כביכול".
בלשכת ראש הממשלה הגיבו: "חוסר-האמון בראש השב״כ שנוצר לראש הממשלה ולכל חברי הממשלה – בלי יוצא מן הכלל – לא נבע משאלת נאמנות אישית, אלא נבע מחוסר-האמון בתפקודו לאחר חלקו המכריע במחדל השבעה באוקטובר שבו בחר לא לעדכן את הדרג המדיני, ובשורת אירועים שערערו את האמון המקצועי בו לאחר מכן. היחיד שמונע ממניעים אישיים הוא ראש השב״כ שנאחז בקרנות המזבח ומתעקש להישאר בתפקידו לאחר שאיבד את אמון הממשלה כולה".
"הודעת ראש השב״כ נגועה בניגוד עניינים חריף, ובאופן לא מפתיע היא באה במקביל למכתבה של היועמ״שית – שגם היא נגועה בניגוד עניינים חריף. הודעה זו רצופה בשקרים, כגון הטענה שראש הממשלה ביקש מראש השב״כ להשתמש בסמכויות הארגון בצורה לא ראויה נגד אזרחי ישראל – דבר שמעולם לא היה. ראש הממשלה שוחח עם ראש השב״כ על הדרכים לאפשר את עדותו בבית המשפט לאור איומי הטילים על ישראל ועל ראש הממשלה בפרט. הדיון שהתקיים בנושא היה על מיקום העדות ולא על קיומה. ואכן, גורמי המקצוע בשב״כ קבעו שיש לקיים את הדיונים במרחב המוגן בבית המשפט המחוזי בתל-אביב ולא במקום אחר. וכך אכן מתקיימים הדיונים".
בתגובה לדברים, מפלגת הדמוקרטים מודיעה שבכוונתה לדרוש בעתירתה לבג״ץ להוציא את נתניהו לנבצרות לאלתר: "לאור מכתבו החריף של ראש השב”כ, המתאר מסכת של לחצים מצד ראש הממשלה, לרבות ניסיונות לשבש את משפטו ודרישתו להפעלת סמכויות שירות הביטחון הכללי נגד אזרחי ישראל – אי אפשר יותר שלא לקבוע באופן חד משמעי שנתניהו אינו כשיר ועליו לצאת לנבצרות"