
יבהן קורניצ'וק, שגריר אוקראינה בישראל, מצא את עצמו במוקד חקירה רשמית בארצו, לאחר שהרשות הלאומית למאבק בשחיתות של אוקראינה העלתה חשדות חמורים בנוגע למקור הונו האישי. כך דווח היום (שלישי) בכלי תקשורת אוקראיניים.
על פי ממצאי הבדיקה, השגריר הצהיר כי הוא מחזיק בהון אישי בהיקף של מיליוני דולרים, אך בחינה מעמיקה של נתוניו הכספיים העלתה תהיות משמעותיות לגבי האופן שבו הצליח לצבור סכומים אלה.
עוד באתר:
בהצהרת ההון שהגיש קורניצ'וק, הוא דיווח על סכום של 4.8 מיליון דולרים בחשבונותיו הפרטיים, וכן על החזקת מזומן בהיקף של 3.5 מיליון דולרים. אולם הרשות למאבק בשחיתות קבעה באופן רשמי כי "קיים ספק בנוגע לחוקיות המקור של חלק מהכספים", וציינה כי על סמך ההכנסות המדווחות של השגריר לא היה באפשרותו לחסוך סכום כה גדול.
הבדיקה חשפה גם כי קורניצ'וק היה בעלים של קרן שהייתה רשומה בליכטנשטיין, שהוקמה ב-2007 לצורך "ניהול עסקים". על פי הדיווח, השגריר סגר את הקרן רק בשנה שעברה, לאחר שהחלה הבדיקה בעניינו – עובדה שעוררה שאלות נוספות.
בין הממצאים שהעלתה הרשות האוקראינית למאבק בשחיתות: שישה שעוני יוקרה, בהם שעוני "רולקס", שקורניצ'וק דיווח עליהם אך לא ציין את שוויים. השגריר טען כי השעונים נרכשו עוד בטרם הצטרף לשירות הציבורי האוקראיני, אך הרשות ציינה שאין מסמכים שיכולים לאשש טענה זו.
ממצא בעייתי נוסף נוגע לשתי דירות שהשגריר שכר בישראל ב-2021, ובהן עשה שימוש עם בנו, אך לא דיווח עליהן. קורניצ'וק טען כי השגרירות היא זו ששכרה את הדירות, אך הרשות למאבק בשחיתות לא קיבלה את הסבריו וקבעה כי "לא ניתן לקבוע את עלות השכרת הדירות או את אופי השימוש בהן".
קורניצ'וק מכהן כשגריר אוקראינה בישראל משנת 2020. מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה, הוא הפך לדמות מוכרת בתקשורת הישראלית, כשהרבה למתוח ביקורת על מדיניות ישראל ודרש את הגדלת הסיוע הישראלי לקייב.