ראש הממשלה בנימין נתניהו מסיים הערב ביקור נוסף בוושינגטון, השני שלו בארצות הברית תוך חודשיים, והתייחס לפגישותיו עם הנשיא דונלד טראמפ. טרם המראתו חזרה לישראל, שיתף נתניהו את עיקרי הדברים שעלו במהלך הביקור, תוך שהוא מדגיש את הקרבה והידידות בינו לבין הנשיא האמריקני.
"יכולתם להתרשם מהקרבה הגדולה ומהידידות הגדולה בינינו, והיא באה לידי ביטוי בנושאים שדיברנו עליהם," אמר נתניהו. הוא פירט ארבעה נושאים מרכזיים שעמדו במוקד השיחות: איראן, עזה, טורקיה והמכסים.
עוד באתר:
בנושא האיראני, נתניהו הדגיש כי ישראל וארצות הברית חולקות עמדה משותפת: "אנחנו מסכימים שלאיראן לא יהיה נשק גרעיני." לדבריו, ישנן שתי דרכים להשיג זאת. הראשונה היא הסכם בסגנון "נוסח לוב" – פירוק מלא של תוכנית הגרעין תחת פיקוח וביצוע אמריקני. "זה טוב," ציין נתניהו. האפשרות השנייה היא פעולה צבאית, במידה ואיראן תגרור את השיחות ללא התקדמות ממשית. "כולם מבינים את זה," הוסיף.
בנוגע לעזה, נתניהו חזר על מחויבותו הכפולה: "אנחנו נחושים לחסל את החמאס, ובאותה עת להחזיר את כל חטופינו." הוא ציין כי הנשיא טראמפ שיבח את מאמציו בנושא זה מול העיתונאים, ואמר: "האיש הזה עובד כל הזמן כדי לשחרר את החטופים." נתניהו הביע תקווה כי דברי טראמפ ינפצו את הטענות שהוא אינו פועל למען החטופים. "אכפת לי, ואני עושה את זה, ואנחנו גם נצליח בזה," אמר.
בנוסף, הוא רמז על חזונו של טראמפ בנושא העזתי, וציין כי ישראל נמצאת במגעים עם מדינות ששוקלות לקלוט תושבים מעזה בכמות גדולה. "זה חשוב, כי בסוף זה מה שצריך להיות," אמר.
בנושא השלישי, נתניהו התייחס לתוכניותיה של טורקיה להקים בסיסים צבאיים בסוריה, והדגיש כי ישראל רואה בכך סכנה. "אנחנו מתנגדים לזה, פועלים נגד זה," אמר, והוסיף כי פנה לטראמפ בנושא: "אמרתי לו שהוא ידיד שלי, גם ידיד של ארדואן. אם נצטרך את העזרה שלך – נדבר איתך על זה."
לבסוף, נתניהו התייחס לבקשתו של טראמפ ממדינות להפחית את גירעון הסחר שלהן עם ארצות הברית. "אמרתי לו: 'זה לא כל כך קשה בשבילנו. נעשה את זה,'" אמר נתניהו, והוסיף כי זו מחווה מינימלית כלפי ארצות הברית והנשיא "שעושים כל כך הרבה למעננו."
נתניהו סיכם את הביקור כ"מאוד טוב" ו"מאוד חם," ורמז כי ישנם נושאים נוספים שעליהם ידווח בהמשך. הדברים נאמרו על רקע היחסים ההדוקים בין ישראל לארצות הברית תחת ממשל טראמפ, והאתגרים האזוריים המורכבים שעמם מתמודדת ישראל.