
סקר חדש שערך מכון לזר מחקרים עבור 'מעריב' מגלה מגמות מדאיגות מבחינת גוש הקואליציה. בניגוד לסקרים קודמים, מפלגת הציונות הדתית מצליחה לעבור את אחוז החסימה, אך שתי שותפות עיקריות בגוש – הליכוד ועוצמה יהודית – מאבדות כל אחת שני מנדטים. על פי הסקר, הקואליציה נחלשת במנדט ומקבלת 50 מושבים בלבד, לעומת 60 מנדטים לגוש האופוזיציה ו-10 נוספים למפלגות הערביות.
הנתונים המלאים מגלים: הליכוד מקבל 21 מנדטים, ירידה של שניים מהסקר הקודם. ישראל ביתנו והמחנה הממלכתי עולים במנדט אחד כל אחת ומקבלות 16 מנדטים כל אחת. מפלגת הדמוקרטים יורדת ל-15 מנדטים (לעומת 17), ויש עתיד שומרת על יציבות עם 13. עוצמה יהודית נחלשת גם היא, ל-9 מנדטים בלבד. ש"ס עם 9, יהדות התורה עם 7. חד"ש-תע"ל ורע"ם שומרות על 5 מנדטים כל אחת, והציונות הדתית עולה ל-4 מנדטים לאחר שבסקר הקודם לא עברה את אחוז החסימה. מפלגת בל"ד לא עוברת את הסף, עם תמיכה של 1.6% בלבד.
תרחיש פוליטי נוסף שנבחן במסגרת הסקר הוא כניסתו מחדש של נפתלי בנט לזירה הפוליטית. בתרחיש כזה, בו בנט עומד בראש מפלגה חדשה, משתנה לחלוטין מפת הגושים. מפלגתו של בנט המכונה לעת עתה "בנט 2026" מקבלת 26 מנדטים, והאופוזיציה מגיעה ל-66 מנדטים – לעומת 44 בלבד לגוש נתניהו.
עוד באתר:
הליכוד יורד בתרחיש שכזה ל-19 מנדטים, בעוד ישראל ביתנו, יש עתיד והדמוקרטים שומרים על יציבות יחסית. עוצמה יהודית עם 9 מנדטים, ש"ס אף היא עם 9, המחנה הממלכתי מקבל 8, ויהדות התורה שומרת על 7 מנדטים. חד"ש-תע"ל ורע"ם שומרות על כוחן עם 5 מנדטים כל אחת.
הסקר בוצע בתאריכים 29–30 באפריל בהשתתפות 510 נשאלים, יהודים וערבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת בישראל מגיל 18 ומעלה. טעות הדגימה המרבית היא 4.4%.