
גבר בן 56 מאזור השרון מאושפז בבית החולים "מאיר" במצב קשה, כשהוא מורדם ומונשם, לאחר שנדבק בקדחת הבהרות בעקבות נשיכת קרצייה. על פי ההערכות, האיש ננשך במהלך טיול באזור זיכרון יעקב, ומצבו הידרדר עד לאשפוז הממושך שנמשך כבר כחודשיים, כך דווח בחדשות 12.
מקרה זה מצטרף למקרה הטרגי שאירע בקיץ שעבר, בו נפטר ברק בר נוי, בן 53 מפרדס חנה, בעקבות סיבוכים של המחלה. אלמנתו סיפרה כי בעלה חשב שמדובר בקורונה ולא פנה לקבלת טיפול רפואי בזמן.
מחלה מסוכנת
עוד באתר:
פרופ' אורן צמחוני, אפידמיולוג במרכז הרפואי קפלן, מסביר כי קדחת הבהרות עלולה להיות מסוכנת מאוד, אך ניתנת לטיפול פשוט באמצעות אנטיביוטיקה – בתנאי שהיא מאובחנת בזמן.
"המחלה תוקפת את תאי הציפוי של כלי הדם ויכולה לגרום לנזק רב-מערכתי ואף למוות במקרים מסוימים," הסביר צמחוני. המחלה מועברת בעיקר באמצעות קרציות הנושאות את החיידק, במיוחד בעונות המעבר, כאשר הסיכוי להידבק בה גובר בטיולים באזורים שבהם שהו כלבים.
כך תזהו
התסמינים העיקריים של קדחת הבהרות כוללים חום גבוה, כאבי ראש, תחושת חולשה כללית, כאבי בטן ופריחה (לא בכל המקרים).
מה שמקשה על האבחנה, כפי שמציין צמחוני, הוא שהתסמינים אינם תמיד ברורים וספציפיים, ולעיתים המחלה עלולה להידמות לדלקת ריאות או למחלה ויראלית אחרת.
כיצד להישמר?
המומחים ממליצים על מספר צעדי זהירות למטיילים: בדיקה יסודית של הגוף לאחר טיול בשטחים פתוחים, הסרה מיידית של קרציות במידה ונתגלו, מקלחת בהקדם האפשרי לאחר החשיפה, ופנייה מהירה לבדיקה רפואית במקרה של תסמינים חשודים לאחר טיול, במיוחד אם ישנו חשד לעקיצה.
פרופ' צמחוני מדגיש: "במקרים שבהם יש היסטוריה של טיול בטבע, תחושת חולי ללא מוקד ברור, וחשד לעקיצה – יש לחשוד בקדחת הבהרות." הוא מוסיף כי חשוב להתחיל טיפול אנטיביוטי מתאים כבר בשלב מוקדם, ולא להמתין לאישור מעבדתי מלא.