
"טעות בשיקול דעת שאינה עולה כדי רשלנות" – זו טענתו המרכזית של יובל כהאן בערעור שהגיש השבוע לבית המשפט העליון. ראש מכינת בני ציון לשעבר מבקש להפוך את הרשעתו בגרימת מוות ברשלנות ואת עונש שבע שנות המאסר שהושת עליו בעקבות אסון השיטפון בנחל צפית שבו נהרגו 10 נערים.
כהאן מדגיש שהשופט אפיין אותו כ"מנהל קפדן ורציני" בענייני בטיחות. בניגוד לתדמית שנוצרה לו, כהאן טוען שלא התעלם מהתחזיות המטאורולוגיות, ואף יצר קשר עם גורמי מקצוע וביקש חוות דעת. יתרה מכך, הוא מציין שבתרחישים מסוימים אף שקל לבטל את המסלול לחלוטין.
על פי טענתו, השופט בעצמו קבע שאילו צוות המטיילים היה מקיים את ההנחיות המפורשות שנתן, ההתרחשות הטרגית הייתה נמנעת כליל. לדבריו, העונש שנגזר עליו חורג באופן קיצוני מהמקובל במערכת המשפט הישראלית.
עוד באתר:
בניגוד חריף לעמדת כהאן עומדת קביעתו הנחרצת של שופט המחוזי בבאר שבע, שתיאר את התנהלותו כ"רשלנות ברף העליון ביותר". לפי השופט, הראיות מצביעות על כך שלצוות המכינה ניתנו הזדמנויות חוזרות ונשנות לביטול הטיול הגורלי. אחת האמירות הקשות בגזר הדין התייחסה ישירות לכהאן, כאשר השופט קבע כי הוא פשוט "החליט להעלם ולהיאלם, וכששמע החליט שלא להתייחס".
במקביל לערעורו של כהאן, ההורים השכולים דורשים מהפרקליטות להגיש ערעור משלה, על קולת העונש והאישום. לתחושתם, העונש הנוכחי אינו משקף את חומרת המחדל שהוביל לאובדן יקיריהם.
לצד כהאן, גם המנהל החינוכי של המכינה, אביב ברדיצ'ב, נידון לשבע שנות מאסר בגין אותה פרשה.
האסון המזעזע בנחל צפית התרחש בשנת 2018, כאשר קבוצת חניכים מהמכינה הקדם-צבאית נקלעה לשיטפון פתאומי. עשרה מבני הנוער נספו באירוע הקשה.