
דווקא בשנה שבה העולם מציין 80 שנה לסיומה של מלחמת העולם השנייה, מציג דו"ח עולמי חדש תמונת מצב מטרידה במיוחד: גל אנטישמיות חסר תקדים שוטף את שבע הקהילות היהודיות הגדולות מחוץ לישראל – והוא רק הולך ומחמיר.
הדו"ח השנתי הראשון של צוות המשימה למאבק באנטישמיות של מדינות ה־J7 – הכוללות את ארגנטינה, אוסטרליה, קנדה, צרפת, גרמניה, בריטניה וארה"ב – פורסם במסיבת עיתונאים בברלין, והוא מגלה כי בשנת 2024 לבדה נרשמה באוסטרליה עלייה של 317% בתקריות אנטישמיות, בעוד שבארה"ב חלה עלייה של 5%. גם במדינות אחרות כמו קנדה וגרמניה נמשכה מגמת העלייה או נרשמו נתונים הגבוהים מהרגיל.
לדברי עורכי הדו"ח, הטבח שביצע חמאס ב-7 באוקטובר 2023 בישראל שימש זרז לגל חדש של שנאה כלפי יהודים ברחבי העולם, שהביאה איתה לא רק גידול בכמות התקריות – אלא גם בעליית מדרגה ברמת האלימות והחומרה שלהן.
עוד באתר:
הדו"ח כולל גם מבט היסטורי מדאיג: בין 2021 ל־2023 נרשמו עליות משמעותיות בשיעור תקריות אנטישמיות – 185% בצרפת, 227% בארה"ב, 83% בקנדה, 82% בבריטניה ו־75% בגרמניה.
בגרמניה לבדה, דווח על למעלה מ־38 תקריות אנטישמיות לכל 1,000 יהודים – היחס הגבוה ביותר בקרב מדינות הדו"ח, ואחריה בריטניה עם 13 תקריות לכל 1,000 יהודים.
הדו"ח מצביע על תבנית אחידה בין כל מדינות ה־J7: עלייה באירועים אנטישמיים אלימים, פגיעה חוזרת ונשנית בבתי כנסת, בתי ספר יהודיים ומרכזים קהילתיים, שנאה מקוונת מתפשטת ותחושת אובדן ביטחון אישי, שמביאה רבים להסתיר את זהותם היהודית בציבור.
"זוהי קריאת השכמה חריפה לקהילה הבינלאומית," נאמר בהודעת צוות J7. "הקהילות היהודיות נמצאות תחת מתקפה גלובלית – מילולית, פיזית ופסיכולוגית. המוסדות מותקפים, הרחובות הפכו מסוכנים, והרשתות החברתיות הפכו לשדה קרב רעיל."
עוד נאמר כי במקרים רבים הרשויות במדינות השונות כושלות בטיפול המשפטי בתוקפים, וכי קיימת אוזלת יד מתמשכת באכיפת החוק כלפי תוקפים אנטישמיים ותומכי טרור.
הדו"ח מתפרסם בשעה סמלית במיוחד – ימים ספורים לפני מצעד הניצחון הרוסי לציון סיום מלחמת העולם השנייה – ומציג תזכורת מטרידה: 80 שנה אחרי סיומה של תקופה אפלה, השנאה היהודית מרימה ראש מחדש, בגל עולמי שמטריד לא רק יהודים, אלא את כל מי שחרד לדמוקרטיה ולסובלנות.