
איש התקשורת בן כספית דיווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו בוחן את האפשרות למנות לתפקיד ראש השב"כ הבא את שר החקלאות אבי דיכטר, שכבר כיהן בעבר כראש הארגון. "הסימנים לאפשרות שנתניהו שוקל למנות את אבי דיכטר ל"כהונת שיקום מקוצרת" כראש שב"כ הולכים ומצטברים", טען כספית.
על פי הדיווח, מועמד נוסף ששמו עלה כאופציה לתפקיד: האלוף דוד סלמה, מפקד חיל הים.
בתגובה, מסר השר אבי דיכטר: "שר החקלאות וביטחון המזון ח״כ אבי דיכטר הוא איש פוליטי במפלגת הליכוד. אין בעיניו שום אפשרות למנות איש פוליטי לתפקיד ראש השב״כ. ראש שב״כ אינו תפקיד לאיש פוליטי, לכן כל מי שמעלה את מועמדותי לתפקיד, הוא בין אדם הזוי לאדם מנותק".
עוד באתר:
נזכיר, כי בשנת 2000 מונה על ידי ראש הממשלה, אהוד ברק, לתפקיד ראש השב"כ. דיכטר כיהן בתפקיד זה בתקופה תובענית ביותר מבחינתו של הארגון, תקופת האינתיפאדה השנייה. בתקופה זו נרצחו מעל אלף ישראלים בפיגועים, למרות סיכולים רבים של השב"כ. כישלונו הגדול, לדבריו, היה רצח שר התיירות רחבעם זאבי, ב-17 באוקטובר 2001.
לשב"כ בפיקודו הייתה מעורבות רבה בביצוע סיכולים ממוקדים, דיכטר דחף לחיסול צמרת החמאס במבצע קטיף כלניות גם במחיר של פגיעה סביבתית קשה. דעתו לא התקבלה ובמקום פצצת MK-84 במשקל כטון הוטלה פצצת MK-82 במשקל של כרבע טון. כתוצאה מכך צמרת החמאס שהתכנסה בקומת הקרקע כמעט לא נפגעה.
דיכטר הביע התנגדות לשחרור אסירים פלסטינים, בייחוד כאלה עם "דם על הידיים". בנאום ביום השואה, סמוך לתום כהונתו, אמר דיכטר כי ”בשנים האחרונות התפתחה סביבנו מכונת רצח נוספת שגמרה אומר לרצוח יהודים רק משום שהם יהודים”.
ב-15 במאי 2005, בתום חמש שנות כהונה, בהתאם לחוק שירות הביטחון הכללי, סיים דיכטר את כהונתו ופרש מהשב"כ. את דיכטר החליף יובל דיסקין, שכיהן כסגנו של דיכטר והיה אחראי על הסיכולים הממוקדים.