
ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה היום (שני) את בקשת משרד המשפטים להאריך בחודשיים את ההסדר הנוכחי הקיים בתקנות שירותי תשלום באשר לתווי שי וכרטיסי מתנה דיגיטליים. במרץ 2022 אישרה הוועדה תקנות שהחריגו את אמצעי התשלום הללו מחלק מהוראות חוק שירותי תשלום, כדי לייצר איזון בין הגנה על הצרכנים לבין הימנעות מהכבדה על החברות שעלולה הייתה להביא לצמצום השימוש באמצעים הללו. ההסדר נקבע כהוראת שעה כדי לאפשר בחינת הסדרה מקיפה יותר. הוראת השעה צפויה לפקוע ב-13 במאי השנה ועל מנת להיערך להסדרה מתאימה יותר מבקש המשרד הארכה של המצב הקיים בחודשיים נוספים.
נציג משרד המשפטים, עו"ד איגי פז, הסביר בפני הוועדה כי התקנות מסדירות היבטים חוזיים צרכניים לתווי שי ותווי קנייה, כרטיסים בארנק ובאפליקציות. פז הוסיף שמשרד המשפטים החל תהליך לפני חצי שנה עקב חוסר במידע וכי המשרד מבקש חודשיים נוספים על מנת לסיים את התהליך. לדבריו של פז, היערות הציבור נובעות מכך שצריך להחיל את החוק כולו על אמצעי התשלום האלה ועד לאלה שסבורים שאין מה לשנות את המצב הקיים, וכי נבחן הנושא של כשל תמורה.
נציגת לובי 99, אלה תמיר שלמה, ציינה כי לפי דבריו של סמנכ"ל ביימי שיעור אי מימוש עומד על 5%, שזה 150 מיליון שקלים מהציבור שעוברים לביימי ללא הצדקה לדבריה. היועץ המשפטי של חברת ביימי, גיא הס, התייחס לדבריה ואמר כי מי שעברו 7 שנים ולא מימש שובר הסיכוי שיממש אותו הוא נמוך מאוד, "השוברים הלא ממומשים לפי הנתונים שלנו הם לרוב סכומים קטנים כמו 1.7 שקלים שנשארו" אמר.
עוד באתר:
ח"כ שלי טל מירון, התייחסה לעניין השוברים שלא מומשו ואמרה כי ביימי לא שולחים תזכורת לציבור לממש שוברים שקיבלו ואנשים שוכחים, "אני מקבלת הרבה פעמים את השובר שלכם, קורה ולא פעם אחת שאני מקבלת ושוכחת מזה, אם מישהו קנה לי 500 שקלים ולא מימשתי למה שביימי תקבל את הכסף הזה?" אמרה.
יו"ר הוועדה, ח"כ דוד ביטן, פנה למשרד המשפטים וביקש מהם להתייחס להערות חברי הכנסת כמו להערות שקיבלו מהציבור, "תנו הודעה ותתייחסו לתוקף, אלה שני דברים שהייתי רוצה לראות בתקנות". בתום הדיון אושרה כאמור בקשת משרד המשפטים לדחייה של חודשיים, כאשר היו"ר ביטן וח"כ ששון גואטה תמכו וח"כ שלי טל מירון נמנעה. היו"ר ביטן ביקש לעשות מאמץ להגיש את התקנות לוועדה מוקדם יותר.