
פסיקת בג"ץ הערב (רביעי), שקבעה כי החלטת הממשלה להדיח את ראש השב"כ רונן בר התקבלה בהליך בלתי תקין ובניגוד לדין – ממשיכה לעורר סערה במערכת הפוליטית והמשפטית.
בתגובה לפסק הדין, היועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, שלחה מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו בו קבעה: אין באפשרותו למנות כעת ראש שב"כ חדש.
"עליך להימנע מכל פעולה הנוגעת למינוי, עד להשלמת הבחינה המשפטית של העניין, לימוד פסק הדין ויישומו על הנסיבות העובדתיות העדכניות", כתבה היועצת. "נגבש בימים הקרובים הנחיות משפטיות בעניין".
עוד באתר:
הנימוק המרכזי לעמדתה נשען על מסקנות שופטי בג"ץ, לפיהן ההחלטה להדיח את רונן בר התקבלה על ידי ראש הממשלה כאשר הוא שרוי בניגוד עניינים אישי, ומשכך – ההחלטה נעדרת תוקף משפטי.
תגובות חריפות בקואליציה – שר התקשורת שלמה קרעי הגיב בחריפות ואמר: "היועמ״שית ובג״ץ מתחרים ביניהם מי מצפצף על החוק יותר – ולעזאזל המדינה. הממשלה לא צריכה את האישור שלהם כדי למשול. ביום שני, יש למנות ראש שב״כ ונציב שירות מדינה. שיגישו בג״ץ, שישברו קולמוסים על פסקי דין וחוות דעת בניגוד לחוק. לא מעניין. מדינה דמוקרטית לא יכולה לעצור את נשימתה לקול משרוקית הפקידים. זה הזמן לעצור את ההפיכה ולהחזיר את השלטון לעם. משילות! דמוקרטיה! שלטון החוק!".
גם יו"ר הקואליציה ויו"ר סיעת הליכוד, ח"כ אופיר כץ, לא חסך ביקורת: "מעולם לא ראיתי הכנה זריזה כל כך של חוות דעת, ממש כאילו ידעה את התוצאה מראש. לא להקשיב להנחיית היועמ״שית, לא לשחק עם ביטחון מדינת ישראל – למנות עכשיו!".
שר המשפטים יריב לוין הגיב עוד קודם לפסיקת בג"ץ בקצרה אך נחרצות: "יש רק תשובה אחת להשתוללות משולחת הרסן של בג״ץ – מינוי ראש שב״כ ונציב שירות מדינה ללא דיחוי."
כעת, כל העיניים נשואות אל לשכת ראש הממשלה והמערכת המשפטית – לקראת החלטות הרות גורל שצפויות להכריע את עתידו של שירות הביטחון הכללי, ואת היחסים שבין הממשלה לבג"ץ.