
צה"ל ממשיך בתמרון "מרכבות גדעון", מבצע צבאי נרחב ברצועת עזה, שצפוי להימשך כחודשיים ולהביא לשליטה על כ-75% משטח הרצועה. המבצע, המתבצע בסיוע חמש אוגדות, צוותי קרב חטיבתיים ושלוש חטיבות חי"ר – צנחנים, נח"ל וכפיר – מתמקד בהעמקת השליטה הצבאית לאורך ולרוחב הרצועה, תוך התמודדות עם אתגרים מורכבים כמו רשת מנהרות נרחבת של חמאס ואוכלוסייה אזרחית גדולה.
בחלק הצפוני של הרצועה, אוגדה 162 מובילה את התמרון, תוך התחשבות בכמיליון עזתים שנותרו במרחב. לצידה פועלת אוגדת המילואים 252, שתפקידה לשמר את השליטה בשטח ולאבטח אותו. במרכז הרצועה, אוגדות 98 ו-36 פועלות מציר נצרים ועד לציר מורג, עם דגש על אזור חאן יונס, שם התפנתה האוכלוסייה האזרחית, אך נותרו מחבלים מעל ומתחת לקרקע.
בדרום הרצועה, אוגדת עזה שומרת על ציר פילדלפי ורפיח, אזור שבו כמעט ולא נותרה אוכלוסייה אזרחית. בצבא מדגישים כי אתגר המנהרות הוא משמעותי: "איש לא ידע עד כמה המנהרות פרוסות לאורך ולרוחב הרצועה, ולכן זה ידרוש זמן, משאבים ולוחמים", אמר גורם צבאי.
עוד באתר:
למרות ההתקדמות הצבאית, חמאס ממשיך להוות איום, עדיין לא ניכרת בשטח אי קיומם של מוחמד סינוואר ומח"ט רפיח מוחמד שבאנה ואת עיקר ההכוונה הצבאית עושים מפקדי הגדודים שמנסים כל העת להתארגן מחדש.
"הסיבה שחמאס רוצה הפסקת לחימה היא כדי להשתקם מחדש. הוא לא נטש את רצונו להשלים את אירועי ה-7 באוקטובר", אמרו בצבא. "הוא מנסה בכל דרך להתאושש. ברגע שיילקחו ממנו שטחים, כספים ויכולת להחדיר נשק, יש סבירות שישנה את דעתו. תעודת הביטוח שלו היא החטופים, והוא ידאג להשאיר ברשותו כמה חטופים כדי להבטיח את שלטונו. לכן, צריך להמשיך במלחמה עד שיוכרע סופית".
מאז סיום הפסקת האש, חיסל צה"ל כ-800 מחבלים, בהם 50 בכירים, ותקף כ-2,900 מטרות. עם זאת, בצבא מציינים כי המפתח להצלחה טמון גם באוכלוסייה המקומית: "ברגע שהאוכלוסייה תצא נגד חמאס, העסק יזוז", אמר גורם צבאי.
במקביל למבצע הצבאי, צה"ל מתכנן לחלק החל ממחר סיוע הומניטרי בארבעה מוקדים – אחד במרכז הרצועה ושלושה בדרום. הסיוע, שיסופק באמצעות חברה אמריקנית, צפוי לספק מזון לכ-1.2 מיליון עזתים, במטרה להקל על המצוקה ההומניטרית ברצועה.
תמרון "מרכבות גדעון" ממשיך להתקדם, אך האתגרים רבים. רשת המנהרות, יכולות הלחימה של חמאס והחטופים שבידיו מהווים מכשולים משמעותיים. בצבא נחושים להמשיך במאמץ עד להכרעה סופית של חמאס, תוך שמירה על מאזן בין הלחימה לבין הסיוע ההומניטרי לאוכלוסייה האזרחית.