
עקב החום הכבד בתקופת הקיץ רבני העיר בני ברק הגאון רבי שבח צבי רוזנבלט והגאון רבי חיים יצחק אייזיק לנדא מעוררים במכתב מיוחד כיצד להימנע מאיסורים חמורים של תולעים.
עקב ריבוי חרקים בפירות וירקות בתקופת הקיץ כל הפירות והירקות יש לשטוף היטב לפני השימוש. כל פרי בנפרד לשפשף תחת זרם מים, או להשרות במים וסבון 3 דקות ואח"כ לשטוף במים.
ענבים – יש לפרק את האשכול לחלקים, להשרות במים וסבון ל-3 דקות, ולשטוף תחת זרם מים. נקודות כהות על גבי הענב, מחשידות להימצאות חרק ויש לבדוק היטב.
עוד באתר:
פלפל – יש להוריד את הגבעול הירוק, ולשטוף היטב את החלק הפנימי והחיצוני.
עגבניה – יש להוריד את הגבעול הירוק לפני השטיפה ולשטוף. חציל – יש להוריד את הגבעול הירוק לפני השטיפה, ולשטוף לפני הצלייה או הבישול.
קישואים – יש להוריד את הגבעול ולשטוף.
ברוקולי וכרובית – ניתן להשתמש בקלחים בלבד (הפרחים לא ניתן לשטוף). את הקלח יש לשטוף אחרי השריה במים עם סבוך 3 דקות. קיים גידול מיוחד ללא חרקים כלל, בו אפשר להשתמש גם בפרחים.
תירס קלחים – יש להפריד הגרעינים מהקלחים, ולהניח הגרעינים במסננת ולשטוף היטב תחת זרם מים.
עוד מוסיפים הרבנים כי "לאחרונה נתפרסם שבכלים ח"פ מעץ (במבוק) מצוי חרקים (פסוקאים). לפני השימוש יש לדפוק ע"ג משטח לבן ולבדוק שאין חרקים".
הרבנים חותמים את מכתבם בברכה: "וכשאדם מקדש עצמו מלמטה מקדשים אותו הרבה מלמעלה להינצל מכל מכשול".