
לראשונה זה שנים, אותרו שלושה מקרים של מחלת הכולרה בישראל. מדובר באירוע חריג ומעורר דאגה, שכן מחלת המעיים החמורה נחשבת נדירה במיוחד בישראל. שניים מהחולים נדבקו במחלה במהלך שהות באתיופיה, ואילו המקרה השלישי התרחש בתוך שטח המדינה, לאחר שישראלי שתה מים מזוהמים שהובאו לארץ.
לפי הדיווח בכאן רשת ב', המקרה המקומי אירע במחוז חיפה, כאשר אדם שתה מים מבאר אתיופית שהביא עמו אחד משני הנדבקים האחרים. המים, כך התברר, הכילו את חיידק הכולרה, והחולה פיתח תסמינים זמן קצר לאחר מכן.
מחלת הכולרה נגרמת על ידי חיידק שמוביל לשלשולים חריפים, הקאות והתייבשות קשה. אם לא מטפלים בה בזמן – היא עלולה אף לגרום למוות. מדובר במחלה הנפוצה בעיקר במדינות מתפתחות, בהן מערכות הביוב וההיגיינה ירודות.
עוד באתר:
בעקבות האירועים, משרד הבריאות פרסם שורת המלצות מעודכנות לנוסעים לאתיופיה ולמדינות אחרות בהן קיים סיכון. בין ההנחיות הבולטות: להימנע משתיית מי ברז או קוביות קרח ממי ברז, לא לשתות מים מבארות ולוותר על מזון רחוב ופירות ים.
במשרד מדגישים כי שלושת המקרים נחשבים "חריגים ונדירים", אך מנגד מדגישים את הצורך בלקיחת אחריות בריאותית אישית על ידי הנוסעים.
לפי הדיווח, כבר בספטמבר האחרון, משרד הבריאות נערך מראש למקרי התפרצות אפשריים – ואף החליט לרכוש חיסונים נגד כולרה, בעקבות המלצת הוועדה המייעצת למחלות זיהומיות ולחיסונים.
חברי הוועדה נימקו אז את המלצתם במצב הביטחוני בדרום: "לאור המשך הלחימה בדרום והסכנה להתפרצות מגפות שם, חשוב שיישמר מלאי חירום להתמודדות ראשונית עם אפשרות כזאת".
משרד הבריאות צפוי לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות ולשקול צעדים נוספים בהתאם להתפשטות או איתור מקרים נוספים.