
אחרי חודשים של מתיחות בגבול הצפון, בצה"ל מתחילים לחזור בהדרגה לשגרה מבצעית – עם שינוי בפריסת הכוחות והערכת מצב מעודכנת לגבי איום חיזבאללה.
במסגרת השינוי, אוגדה 146 שפעלה בצפון בשיתוף עם אוגדה 91 תשוב לבסיסה. את משימות ההגנה תמשיך לבצע אוגדה 91, יחד עם שלוש חטיבות מרחביות – חטיבה 369, חטיבה 300 וחטיבה 8 – שיתוגברו בכוחות נוספים שיהיו בכוננות לכל תרחיש של מתקפה.
בצה"ל מציינים כי המציאות בצפון השתנתה באופן דרמטי. לדבריהם, "אין לחיזבאללה עוד יכולת לבצע פשיטות על יישובי הגבול, בעיקר בעקבות הפעילות האינטנסיבית של צה"ל וחיסול של 190 פעילי חיזבאללה עד כה".
עוד באתר:
כמו כן, מדווח בצבא כי צבא לבנון החל להתפרס באופן עקבי בגבול הדרומי – צעד שמהווה תוספת משמעותית לבלימת ההשפעה של חיזבאללה באזור.
לצד ההיערכות הצבאית, בצה"ל מציינים שיח רציף עם ראשי הרשויות בצפון, ומדווחים כי כ-70% מהתושבים כבר חזרו לבתיהם. "המספר הזה צפוי לעלות לאחר סיום שנת הלימודים", אומרים בצה"ל, ומוסיפים כי "אנחנו לא זונחים את קווי ההגנה. בכל יישוב בצפון יהיה כוח שיחצוץ בינו לבין לבנון".
בנוסף, הוקם בצה"ל מערך ייעודי להגנה טקטית מפני איומים אוויריים – בהם כטב"מים ורחפנים – לאור ההערכה כי בידי חיזבאללה נותרו מאות כלי טיס בלתי מאוישים, לצד כמה מאות רקטות ארוכות ובינוניות טווח, וכמה אלפי רקטות קצרות טווח.
בצה"ל מציינים: "אנחנו במציאות שונה מזו של 7 באוקטובר. אחרי 600 ימים של מתיחות והיערכות, אפשר בהחלט להפחית חלק מהכוחות ולהתמקד בהגנה נבונה ומותאמת."
בתוך כך, דיווחים ממקורות מקומיים בעזה מצביעים על ירידה במחירים של מוצרי יסוד – שמן, סוכר וקמח – עם תחילת חלוקת ארגזי הסיוע של GHF.
לדברי גורמים בשטח, "למעלה מ-10,000 ארגזי GHF הצליחו להשפיע יותר ממאות משאיות סיוע שהגיעו בשבועיים האחרונים. זו עדות ישירה לעוצמה של סיוע מדויק, מהיר וממוקד."