
פגישה טעונה במיוחד התקיימה אמש בירושלים בעניין חוק הגיוס, בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, יו"ר ועדת חוץ וביטחון ח"כ יולי אדלשטיין, השר לשעבר אריאל אטיאס ומזכיר הממשלה עו"ד יוסי פוקס. למרות אווירה קשה בפתיחת הפגישה, נראה כי הצדדים הצליחו להתקדם במספר נושאים, ויש תקווה מסוימת להמשך הידברות.
את הפגישה פתח ח"כ אדלשטיין בטון נוקב. הוא הביע תרעומת קשה על הדלפות ופרסומים שהופצו בתקשורת – החרדית והכללית – בעקבות פגישות קודמות בנושא, ואמר: "הגעתי לפגישה באפס אמון. בלי הסכמה לשני תנאים בסיסיים – אין על מה להמשיך לדבר". הוא התייחס, ברמז, גם להתבטאותו של מרן הראשון לציון הגר"י יוסף נגדו, ואמר לנוכחים: "תמסרו דרישת שלום לרב יצחק יוסף". ראש הממשלה שאל את מזכיר הממשלה למה כוונתו, ופוקס הסביר את הדברים בקצרה.
אטיאס ניסה להנמיך את הלהבות וביקש לשמוע את אדלשטיין, אך זה הגיב בכעס על הפצת דברי בלע בתקשורת כאילו מטרתו להפיל את ראש הממשלה – ולא להגיע להסכמות. למרות הפתיחה הסוערת, האווירה בהמשך התמתנה, והצדדים עברו לדון בסעיפים שבמחלוקת בטיוטת החוק. במהלך הדיון הגיע עדכון על כך שמועצת גדולי התורה של אגודת ישראל קיבלה החלטה לקדם את פיזור הכנסת.
עוד באתר:
לאחר העדכון העיר אטיאס כי טיוטת החוק שהביא אדלשטיין היא כל כך מחמירה וקשה. עם זאת, הושגה גמישות מסוימת מצד נציגי המפלגות החרדיות במספר סעיפים, בהם תחומים רגישים כמו "מחיר למשתכן" וסבסוד מעונות היום, אך עדיין נותרת המחלוקת – אדלשטיין דורש שהעיצומים יחולו מיידית ויבוטלו רק במקרה של עמידה ביעדים, לכל המוקדם בעוד שנה, ואילו החרדים דורשים שהם יחולו רק במקרה שלא תהיה עמידה ביעדים. סעיפי סנקציות שנותרו עדיין במחלוקת כוללים שלילת רישיון נהיגה, הגבלות על יציאה מהארץ, ביטול סבסוד ללימודים אקדמיים והפחתת סבסוד בתחבורה הציבורית.
הפגישה נמשכה כמעט שבע שעות, וטרם נקבע מועד לפגישה נוספת. נציגי המפלגות החרדיות צפויים להציג את פרטי ההבנות לפני מרנן ורבנן, בעוד אדלשטיין יצטרך לתאם את המשך המהלך מול הייעוץ המשפטי של ועדת חוץ וביטחון.