
באוקטובר 2021, במהלך משמרת בוקר שגרתית בתחנת הכיבוי, ערך פ', לוחם אש צעיר בתחילת שנות ה-20 לחייו, בדיקת ציוד בכבאית. לפתע נפל עליו ציוד כבד שלא היה מאובטח היטב, פגע בו בעוצמה, והוא נפל לאחור בניסיון להגן על פניו. כתוצאה מכך, ספג פגיעות קשות בידיו, בכתפו ובגב התחתון.
מיד לאחר התאונה פנה פ' לטיפול רפואי ראשוני במוקד "טרם" במודיעין, שם התברר כי הפגיעה חמורה בהרבה מהמשוער. סדרת בדיקות מקיפות, שכללה צילומי CT ו-MRI, העלתה כי הוא סובל משבר בשורש כף יד שמאל – היד הדומיננטית שלו, מבלטי דיסק בעמוד השדרה המותני ומקרעים חמורים במפרק הכתף. הקרעים הללו התפתחו בהמשך לחוסר יציבות כרוני בכתף ימין.
מומחה בכירורגיה אורתופדית, ד"ר חגי מוסקוביץ', שבדק את פ', קבע כי הוא סובל מנכות צמיתה בשיעור כולל של 35%, בשל מגבלות תנועה קשות וחוסר יציבות מתמשכת בכתף. בחוות דעתו ציין כי התאונה פגעה באופן בלתי הפיך בתפקודו היומיומי של פ', ומונעת ממנו למעשה את האפשרות לשוב לעבודתו כלוחם אש. עוד קבע המומחה כי מיד לאחר התאונה סבל פ' מנכויות זמניות משמעותיות – נכות של 100% לחודש הראשון, ו-50% למשך השנה שלאחר מכן.
עוד באתר:
פ' פנה לעורכת הדין מיכאלה דימרץ, העוסקת במימוש זכויות רפואיות מחברות הביטוח ומהמוסד לביטוח לאומי, אשר הגישה בשמו בקשה להכיר באירוע כתאונת עבודה – בקשה שאושרה.
לדברי עורכת הדין דימרץ, בעקבות התאונה החל פ' לסבול גם מהשלכות נפשיות קשות, שכללו דיכאון וחרדה. הוא נזקק לטיפול פסיכולוגי ולתרופות, אך נאלץ להפסיק את השימוש בהן בשל תופעות לוואי חמורות.
ועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי, שהתכנסה בעניינו, קבעה לפ' נכות צמיתה בשיעור של 19%. בנוסף, הוחלט להפעיל את תקנה 15, המאפשרת להעלות את שיעור הנכות הרפואית עד 50%, במקרה שהנכות משפיעה בצורה קשה על יכולת התעסוקה של המבוטח. עקב כך, זכה פ' לגמלת נכות חד-פעמית בסך כולל של כ-257 אלף שקלים.
מיד לאחר קביעת שיעור הנכות, הגישה עו"ד דימרץ תביעה נגד חברת הביטוח 'הראל', שבה היה פ' מבוטח בפוליסת תאונות אישיות. על אף חילוקי דעות בתחילת ההליך לגבי שיעורי הנכות, הכירה לבסוף חברת הביטוח בנכותו המשוקללת של פ' בשיעור של 27%, והעבירה לו פיצויים נוספים בסך של כ-147 אלף שקלים. כך, כלל הפיצויים שקיבל פ' בעקבות התאונה הגיעו לסכום כולל של כ-403 אלף שקלים.
לדברי עו"ד דימרץ, רופא תעסוקתי שבדק את פ' קבע לו פסילת מקצוע בעקבות התאונה. בשל כך, לא חזר פ' לתפקידו כלוחם אש ונפלט כליל משירותי הכבאות.
בשנה האחרונה נקרא פ' לשירות מילואים ממושך, ובהמשך יעבור השתלמויות להחלפת מקצוע.
עו"ד דימרץ מדגישה כי "בכל מקרה שבו מצבם של נפגעי עבודה שהוכרו על ידי המוסד לביטוח לאומי מחמיר – הם זכאים להגיש תביעה נוספת, שבעקבותיה נבחנת ההחמרה. הכרה בהחמרה זו עשויה לזכות אותם בגמלה נוספת, ולעיתים אף בגמלה חודשית קבועה."