
חברת קפלה בע"מ, המתמחה בייבוא, שיווק והפצה של מוצרי הנעלה וספורט, נקלעה באחרונה למצוקה כלכלית קשה. לדברי בעלי החברה, החובות הצטברו עקב המשברים שפקדו את המשק בשנים האחרונות – תחילה מגפת הקורונה, ובהמשך מלחמת "חרבות ברזל" שפרצה באוקטובר 2023 והחמירה משמעותית את מצבה הכלכלי של החברה.
בבקשה דחופה שהוגשה ביום שלישי (25/6) לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, באמצעות עורכת הדין מלי טייב, מבקשת קפלה בע"מ צו זמני לעיכוב הליכים. מטרת הבקשה היא לאפשר לחברה להמשיך לפעול כ"עסק חי", לגבש תוכנית הבראה, להגן על מקומות העבודה של 20 עובדיה, ולפעול להשבת חלקית או מלאה של החובות לנושים.
הבקשה מתבססת על תיקון מס' 4 לחוק חדלות פירעון, שהוארך עד יולי 2025, ומטרתו לאפשר לחברות להתמודד עם משברים באמצעות גיבוש הסדר נושים מבלי לסכן את פעילותן הכלכלית.
עוד באתר:
חברת קפלה, שהוקמה בשנת 1992 ומנוהלת על ידי האחים יונתן ופדי אלבז, מייבאת ומשווקת מותגים בינלאומיים מובילים בתחום ההנעלה, ובפרט מותגי ייבוא מברזיל, בהם: IPANEMA, RIDER, CARTAGO, NBA, AZALEIA ו-DISNEY. בנוסף, לחברה מותג עצמאי בשם IN SLIP.
לדברי עו"ד טייב, במשך עשרות שנים פעלה החברה בתזרים חיובי, ומעולם לא השתמטה מתשלום חובות. כיום מפעילה החברה שלוש חנויות קמעונאיות, שלושה דוכני "פופ אפ", וכן אתר מכירות אינטרנטי. בין לקוחותיה נמנות רשתות מוכרות כמו מגה ספורט, נעלי גלי, אליטל וסלקשיין – רובן פועלות מול החברה במודל של קונסיגנציה.
לטענת בעלי החברה, מגפת הקורונה הביאה לסגרים ממושכים, לסגירת קניונים, לעיכובים בייבוא סחורות ולעלויות שינוע ואחסנה גבוהות – כל אלה הכבידו מאוד על התנהלותה העסקית. המלחמה שהחלה באוקטובר 2023 החריפה את המשבר וגרמה לירידה דרמטית בתנועת הקונים, לפגיעה חמורה במכירות ולהעלאה נוספת של עלויות התפעול.
החובות שצברה החברה נאמדים בכ-11.3 מיליון שקלים, מתוכם עיקר החוב כלפי שלושה בנקים מרכזיים: בנק לאומי, בנק מרכנתיל דיסקונט ובנק מזרחי טפחות. חובות לעובדים עומדים על כ-70 אלף שקלים.
במסגרת הבקשה לעיכוב הליכים, מציעה החברה תוכנית הבראה ראשונית הכוללת צעדי התייעלות וצמצום עלויות – הפחתת כוח אדם, קיצוץ בשטחי אחסון והוצאות תפעוליות. על פי התוכנית, תנסה החברה לפעול בתזרים מזומנים חיובי למשך תקופה של 90 ימים, תוך מימוש מלאי קיים וגביית חובות עבר.
החברה מציעה לפרוס את תשלומי החובות לנושים למשך חמש שנים, תוך התחייבות משמעותית מצד האחים אלבז – בעלי השליטה – לתמוך בהסדר החוב באמצעות ערבויות אישיות ותרומה כספית נוספת. בנוסף, הוגשה גם בקשת חדלות פירעון אישית מטעם האחים אלבז, במסגרתה התחייבו להחזיר הון אישי שצברו בניירות ערך לצורך כיסוי החוב המשותף.
לדברי החברה, ההסדר המוצע צפוי לאפשר לנושים – ובראשם הבנקים – לקבל החזר של עד 80% מהחוב, לעומת סכום נמוך משמעותית במקרה של פירוק. לצורך ניהול ההליך, מבקשת החברה למנות את עו"ד אלונה בומגרטן, מומחית בתחום חדלות הפירעון, כמנהלת ההסדר. עו"ד בומגרטן כבר הביעה את הסכמתה למינוי והצהירה שאין לה היכרות מוקדמת עם בעלי החברה.
לדברי עו"ד טייב, הבקשה הוגשה בדחיפות ובמעמד צד אחד, מחשש שמהלכים עצמיים מצד נושים – כדוגמת עיקולים והליכי גבייה – יובילו לקריסה מיידית של החברה, לפגיעה בפרנסת העובדים ולאובדן סיכוי להסדרת החובות.
הדיון בבקשה צפוי להתקיים בתקופה הקרובה בבית המשפט המחוזי מרכז בלוד.