
בצעד משמעותי עבור משפחות הנספים באסון מירון, הוגש היום (שלישי) לבית המשפט המחוזי בלוד הסכם פיצויים למשפחות הצעירים והקטינים שנספו באסון מירון בל"ג בעומר תשפ"א. על פי ההסכם, שממתין לאישור סופי של בית המשפט, משפחות הנספים עד גיל 24 צפויות לקבל פיצויים כספיים משמעותיים, כאשר בתיק המוביל תקבל משפחה אחת סכום של כ-2.9 מיליון שקלים. סכומים דומים הוצעו בתיקים נוספים, בהתאם לגיל הנפטרים.
ההסכם, שהושג לאחר מאבק משפטי של עורכי הדין ערן בקר ומורן כהן יונתן, המייצגים חלק מהמשפחות, מטיל את האחריות הכספית על מדינת ישראל, המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים וחברות הביטוח. "הפיצוי משקף לא רק את האובדן הנורא, אלא גם את המחדלים הקשים של המדינה והגופים האחראים, שהביאו לאסון שהיה ידוע מראש," מסרו עורכי הדין. הם ציינו כי "עשרות שנים של עצימת עיניים" הובילו לקטסטרופה, שבה נמחצו 45 בני אדם ונפצעו למעלה מ-150.
דוח ועדת החקירה הממלכתית, שפורסם במרץ 2024, חשף מחדלים חמורים והטיל אחריות אישית על ראש הממשלה בנימין נתניהו, השר לביטחון הפנים דאז אמיר אוחנה והמפכ"ל דאז קובי שבתאי. הוועדה קבעה כי נתניהו "היה צריך לדעת" על הסכנות באתר, ודחתה את טענתו שלא הוזהר. "יש יסוד סביר שנתניהו ידע כי הטיפול לקוי," נכתב, תוך השוואה לאסון הכרמל. הוועדה המליצה כי אוחנה לא ימונה מחדש לשר לביטחון הפנים וכי יש לקבוע תאריך לסיום כהונת שבתאי, אך לא נתנה המלצה קונקרטית לגבי נתניהו.
עוד באתר:
ההסכם מהווה צעד חשוב עבור המשפחות השכולות, שחוו אובדן בלתי נתפס. הוא גם מעלה מחדש את השאלות הכבדות סביב אחריות המדינה למניעת האסון, שהפך לסמל של כשל מערכתי מתמשך. המשפחות, שחלקן ממשיכות במאבקן המשפטי, מבקשות להבטיח כי לקחי האסון יופקו כדי למנוע טרגדיות דומות בעתיד.