
בשיחה עם מגיש המוקד הציבורי צבי טסלר, שיתפו מאזינים את סיפורי החובות והדוחות המסתוריים שקיבלו מחברות התחבורה הציבורית וגורמי הגבייה.
נחום, אחד המאזינים, סיפר כי לפני כשלושה חודשים התקשר אליו מתווך מדירה בה גר בעבר, והעביר לו הודעה מחברת אגד ומשרד עורכי דין לגביית חוב על נסיעה שלא שילם לפני שמונה שנים.
נחום: "השאירו לי פתק שיש לי חוב לחברה על נסיעה שלא שילמתי וקיבלתי עליה קנס ממבקר, אבל לא שילמתי את הקנס. אני כמעט לא נוסע בתחבורה ציבורית, כי יש לי רכב מהעבודה. יכול להיות שבאותו יום נסעתי, אבל לא קיבלתי דוח."
עוד באתר:
כשהוא ביקש להבין את מקור התביעה, התברר לו כי משרד עורכי הדין שייצג את אגד ביקש ממנו לשלם חוב של 377 שקלים, שרובו כולל הוצאות גבייה ולא את סכום הדוח המקורי שעמד על 180 שקלים.
נחום הוסיף כי ניסיונותיו לקבל העתק של הדוח או הסבר מחברת אגד ומשרד עורכי הדין נתקלו בקשיים, ושההוצאה לפועל אף פתחה לו תיק בעקבות החוב הקטן.
מוטי, מאזין נוסף, סיפר על סיפור שונה שקרה עם בתו, שנקנסה לאחר שלא הצליחה למלא את הרב-קו שלה בירושלים.
מוטי: "הבת שלי נסעה בירושלים ולא מצאה מכשיר תקין למלא את הרב-קו. היא קיבלה דוח, וכולנו ידענו שזה צודק. שילמנו את הדוח, אבל אחרי כשנתיים קיבלנו פנייה מחברת קווים על חוב נוסף, שמיד שילמנו. אחרי כמה חודשים הגיעה טענה ממשרד עורכי דין על חוב נוסף שלא שילמנו, למרות שהוכחנו את התשלום."
מוטי הוסיף כי הפניות למשרד עורכי הדין לא קידמו דבר, והם נגררו עם הסיפור כמעט חצי שנה.
מוטי סיפר: "פנה אליי בחור בשם חיים, מאוד נחמד ואכפתי, ועזר לי מאוד. תוך כשבוע קיבלנו את הכסף שהועבר בטעות."
לסיכום, מגיש המוקד הציבורי צבי טסלר הוסיף: "אם קיבלתם דוח שאין לכם מושג מאיפה הוא הגיע, אל תקבלו אותו כמובן מאליו. תמיד יש מקום לבדוק ולהתנגד, ואנחנו כאן כדי לעזור."
המאזינים הוסיפו כי למרות התסכול, חשוב לדעת שיש מי שמוכן לסייע במצבים מורכבים כאלה, והם מודים על התמיכה שקיבלו.
תגובת אגד: "בעקבות התיישנות המקרה אין בידינו מידע לגבי הדוח המדובר. לפנים משורת הדין, אגד הורתה לחברת הגביה לבטל את הדוח ואת הליכי הגביה שנעשו מול המתלונן".
תגובת קווים: "הפניה הועברה למשרד עורכי הדין שמטפל בעניין. ככל שתימצא שגגה הפונה יזוכה בהתאם. העניין יטופל פרטנית".
האזינו לאייטם המלא כפי ששודר ב'המוקד הציבורי' ב'קול חי':