
עם צאת השבת אנו מתבשרים בצער רב על פטירתו הפתאומית של המלחין והזמר החסידי ר' אבי פיאמנטה, מוותיקי המוזיקאים היהודיים ומהבולטים שבהם בעשורים האחרונים, כשהוא בן 69. פיאמנטה, שנגע בלבבות יהודים ברחבי העולם באמצעות הצלילים המיוחדים של חליל הצד ופסנתר, נחשב לדמות מוזיקלית יוצאת דופן – הן בגישתו האמנותית והן בדרכו הרוחנית.
סיפור חייו שזור בלא מעט מעברים דרמטיים. הוא נולד בירושלים בכ"ז בשבט תשט"ז, בבית מסורתי בעיר העתיקה. את צעדי המוזיקה הראשונים שלו עשה כשהיה ילד, אז למד לנגן בפסנתר ובחליל צד – כלי שלימים הפך לחלק בלתי נפרד מהצליל המזוהה עמו.
כשהיה בן 17, חבר לאחיו הגדול, הגיטריסט המחונן יוסי פיאמנטה ז"ל שנפטר לפני מספר שנים, והשניים החלו להופיע יחד בקונצרטים שונים. שנה לאחר מלחמת יום הכיפורים, הקימו את "להקת פיאמנטה" – הרכב מוזיקלי יהודי-ישראלי אשר זכה להצלחה גדולה, לא רק בקהל הדתי.
עוד באתר:
בהמשך הדרך, החל אבי בתהליך של חיפוש רוחני והתקרבות לחסידות, עד שהפך לחסיד חב"ד מובהק. בעקבותיו צעד גם אחיו יוסי ז"ל, ובהמשך לכך עברה כל המשפחה להתגורר בקראון הייטס – מרכז חסידות חב"ד בברוקלין, ניו יורק. שם הפך הבית של משפחת פיאמנטה לחלק בלתי נפרד מהנוף החסידי המקומי.
הקשר האישי של ר' אבי עם הרבי מלובביץ' התפתח לאורך השנים, והוא זכה להדרכה ישירה ולקרבה מיוחדת שהשפיעה עמוקות על דרכו המוזיקלית והרוחנית. האחים פיאמנטה הופיעו פעמים רבות בפני הרבי – בשמחות בית השואבה בקראון הייטס, באירועים מיוחדים שנערכו ב-770, בתהלוכות ל"ג בעומר ואירועים היסטוריים כדוגמת חגיגת "דידן נצח" בה' בטבת תשמ"ז – אירוע שהפך לציון דרך במאבק המשפטי על ספרי החסידות.
בתחילת שנות ה-90, לאחר גלי יצירה והופעות בארה"ב, החל האח יוסי לשוב לפעול בארץ ישראל, ואילו ר' אבי נותר בניו יורק עוד תקופה מסוימת, עד שבשלב מסוים גם הוא חזר והתיישב בכפר חב"ד, שם המשיך בעשייה המוזיקלית והחינוכית.
בשבוע האחרון לחייו, הגיע ר' אבי לביקור בבית 770 בקראון הייטס – ביקור שנפתח ביום ג' תמוז, יום ההילולא של הרבי. ביום ראשון, חמישה ימים בלבד לפני פטירתו, ניגן באירוע כינוס ילדים שהתקיים ב-770. בערב שבת פרשת חוקת, באופן פתאומי השיב את נשמתו ליוצרה.
מאחוריו השאיר את רעייתו, יהודית תבלח"ט, ואת שמונת ילדיו: יהודה מקראון הייטס, ג'ניה סווד ממקסיקו, רבקה אייכלר וילדיה בניו הייבן, מושקא ממונסי, חנה עטר מניקרוגה, מנדי ודובי – גם הם מניו הייבן. בנוסף הותיר אחריו נכדים רבים, מפוזרים בקהילות יהודיות ברחבי העולם.
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.