
דור העתיד של מדינת ישראל צומח – ולא במרכזי הבילוי של תל אביב או חיפה. נתונים שפרסמה אמש (ראשון) רשות האוכלוסין וההגירה מציגים תמונת מצב עוצמתית באשר לפרופיל הגילאים בערי ישראל, ולפיה, הערים החרדיות נמצאות בראש הרשימה עם שיעור הילדים הגבוה ביותר במדינה.
על פי הנתונים, מודיעין עילית, ביתר עילית, בית שמש, אלעד ובני ברק, כולן ערים בעלות צביון חרדי מובהק, הן הערים שבהן לפחות 50% מהתושבים הם ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18. הנתון המובהק הזה מצביע על המשך מגמת הילודה הגבוהה במגזר החרדי, ואיתו גם על גידול צפוי באוכלוסייה הכללית של הציבור הדתי בישראל בשנים הבאות.

עוד באתר:
מאחורי הערים החרדיות מדורגת העיר רהט הבדואית, עם 46% ילדים באוכלוסייה. אחריהן ירושלים ולוד, עם למעלה משליש מהתושבים בגילאי הילדות והנעורים. ערים נוספות כמו רמלה וראש העין מציגות אף הן אחוזים גבוהים יחסית.
לעומת זאת, בערים הגדולות והחילוניות, התמונה שונה לגמרי. בתל אביב, פחות מ-20% מהתושבים הם ילדים. בחולון, למרות מיתוגה כ"עיר הילדים", רק 30% מהאוכלוסייה צעירים. ובבאר שבע בירת הנגב, הנתון עומד על כ-25% בלבד.
פרופ' גיא הוכמן, ראש התוכנית לתואר שני בכלכלה התנהגותית באוניברסיטת רייכמן הסביר, כי שיעור הילדים בכל עיר משפיע ישירות על הקצאת משאבים לאומית: "שיעור הילדים הוא נתון חשוב שאמור לסייע בהקצאת משאבים בהתאם לצורך של הרכב האוכלוסייה, להשקיע יותר בחינוך באוכלוסיות צעירות מחד ויותר במרכזים לגיל השלישי באזורים יותר מבוגרים מנגד". הוא הוסיף :"זו שאלה של חינוך, שילוב, תעסוקה – לא רק השוואה בין מספרים".