
חברת OpenAI, המוכרת בזכות ChatGPT, צפויה להשיק בשבועות הקרובים דפדפן אינטרנט חדש המבוסס על בינה מלאכותית – כך אמרו שלושה גורמים המעורים בפרטים לסוכנות הידיעות רויטרס. מדובר בצעד אסטרטגי שנועד להתחרות ישירות בדפדפן כרום של גוגל, הדומיננטי בשוק, ולהעניק ל-OpenAI גישה ישירה לנתוני משתמשים – אחד ממקורות הכוח המרכזיים של אלפבית.
לפי הדיווח, הדפדפן החדש ייבנה על בסיס קוד הקוד הפתוח Chromium של גוגל, וישלב ממשק צ'אט אינטראקטיבי המזכיר את ChatGPT. באמצעותו, יוכלו המשתמשים לבצע פעולות שונות מבלי לצאת לאתרים חיצוניים. לדברי המקורות, הממשק יכלול כלים מבוססי בינה מלאכותית שיפעלו בשם המשתמש, כמו מילוי טפסים או ביצוע הזמנות – ויכלול את סוכן ה-AI של OpenAI, Operator, כחלק אינטגרלי מחוויית הגלישה.
אם הדפדפן החדש יצליח למשוך את קהל המשתמשים הקיים של ChatGPT – המונה כ-400 מיליון משתמשים פעילים בשבוע – הוא עלול לערער את מעמדה של גוגל בתחום הפרסום המקוון. מנוע הפרסום של גוגל מבוסס במידה רבה על נתונים הנאספים דרך כרום, נתונים שמאפשרים לאלפבית להציג מודעות ממוקדות ורווחיות במיוחד.
עוד באתר:
במסגרת המהלך, OpenAI שכרה כבר בשנה שעברה שני בכירים לשעבר מגוגל, שהיו חלק מצוות הפיתוח המקורי של כרום. על פי הדיווח, החברה אף שקלה לרכוש דפדפן קיים, אך בחרה לבסוף לפתח פלטפורמה ייחודית – כדי לשמור על שליטה מלאה בנתונים ולבנות חוויית משתמש מותאמת מבוססת AI.
המהלך משתלב באסטרטגיה רחבה יותר של OpenAI, שמטרתה להיטמע עמוק יותר ביומיום של המשתמשים. החברה כבר עשתה צעד משמעותי בתחום החומרה, כשרכשה את סטארט-אפ הבינה המלאכותית io בסכום של 6.5 מיליארד דולר – רכישה שבוצעה בשיתוף עם ראש העיצוב לשעבר של אפל, ג'וני אייב.
למרות שגוגל כרום שומר כיום על למעלה משני שלישים מנתח השוק הגלובלי, עם יותר מ-3 מיליארד משתמשים, ב-OpenAI מקווים להביא לשינוי באמצעות שילוב עמוק ואינטואיטיבי של בינה מלאכותית בגלישה היומיומית. דפדפנים נוספים המבוססים על AI כבר הושקו לאחרונה על ידי חברות כמו Brave, The Browser Company ו-Perplexity.
גורם ב-OpenAI אף טען כי החברה הביעה עניין לרכוש את כרום – אם ייכפה על גוגל למכור אותו בעקבות הליך הגבלים עסקיים שמתקיים בארצות הברית. עם זאת, גוגל לא הציעה את הדפדפן למכירה, וציינה כי בכוונתה לערער על כל פסיקה שתגדיר את פעילותה כמונופול בלתי חוקי בתחום החיפוש.