
במהלך ריאיון שהעניק הבוקר (חמישי) למהדורת סוף השבוע, התייחס צביקה מור – אביו של החטוף איתן מור השבוי בידי חמאס כבר 643 ימים – לאפשרות של עסקה לשחרור החטופים והביע עמדה תקיפה וברורה נגד עסקה חלקית או סיום המלחמה בטרם הושגה הכרעה ברורה מול חמאס.
מור, חבר בפורום "תקווה", פתח את דבריו בקריאה ברורה: "העמדה שלנו לא השתנתה מהיום הראשון – כל החטופים צריכים לחזור ביום אחד, בפעם אחת. כל עוד אנחנו מחזרים אחרי חמאס ומתחננים למשא ומתן – ידו תהיה תמיד על העליונה".
לדבריו, כדי להשיב את החטופים, נדרש לחץ צבאי אפקטיבי וחסר פשרות: "צריך היה להטיל מצור, לנתק מים וחשמל, ולנקז את האוכלוסייה שאינה מעורבת לדרום הרצועה. רק כשחמאס יילחם על חייו – הוא ישחרר את החטופים".
עוד באתר:
בהמשך, התייחס מור לעובדה שחלק מהקצינים שתמכו בגישה התקפית ופעלו לשם כך – סולקו מהצבא במהלך המלחמה. בין היתר הזכיר את הקצינים עופר וינטר, ארז וינר, אורן סולומון, חזי נחמה ונוחי מנדל, וטען כי מדובר באנשים שהביעו עמדות ברורות בנוגע להכרעת האויב: "כל תורת הלחימה אומרת שאי אפשר להכריע אויב בלי שליטה על השטח והאוכלוסייה – והם שילמו על כך מחיר אישי".
כשנשאל מהיכן הוא שואב את תעצומות הנפש, השיב צביקה מור בקור רוח: "אנחנו מרגישים שקיבלנו שליחות – להשפיע, לדבר אל עם ישראל ואל ההנהגה כדי לשים סוף לטרור. רק כשנפסיק להתנצל ונפנה להכרעה נחושה – ננצח".
מור יצא נגד השיח הציבורי שקורא לשים את החטופים בראש סדר העדיפויות, גם במחיר ביטחוני כבד: "במלחמה לא נלחמים על חטופים – אלא על כלל ישראל, על הדורות הבאים. החזרת החטופים צריכה להיות תוצאה של הכרעה, לא מטרה שמקריבים בשבילה את ביטחון המדינה".
לדבריו, הדרישה להפסקת הלחימה בעבור עסקה מסוכנת למדינה: "אם חמאס יצליח לשרוד את המלחמה, הוא יקבל לגיטימציה וכספי שיקום – וזה מסוכן. זה לא רק ויתור – זו כניעה שתעלה לנו ביוקר בדור הבא".
עוד הוסיף: "המציאות האבסורדית היא שאנחנו מסכימים לדרישות חמאס להזרים לו כסף ולדון בהפסקת אש – זה בלתי נתפס. על פי השקפת עולמם, אם היהודים כבשו את עזה – זה סיום דרכם. אסור לתת לזה לקרות".
ולבסוף, סיכם בדבריו דברי אמונה ותפילה: "אין סתירה בין הניצחון לבין השבת החטופים. רק אם נכריע – הם ישובו. אנחנו מקווים ומתפללים, אבל גם פועלים כדי שזה יקרה בדרך שתבטיח את ביטחון המדינה".
האזינו לראיון המלא מתוך מהדורת סוף השבוע ב'קול חי':