
ועדת השרים לענייני חקיקה דחתה היום (ראשון) את הצעת החוק להחלת הריבונות על יהודה ושומרון עד לאחר פגרת הקיץ של הכנסת, בעקבות בקשה ישירה של ראש הממשלה בנימין נתניהו. ההחלטה מגיעה על רקע לחץ גובר מצד שרי הליכוד ופעילי התיישבות לקדם את המהלך, במיוחד לקראת פגישתו המדינית של נתניהו עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
הצעת החוק, שהונחה על שולחן הכנסת לדיון מקדים, קוראת להחלת החוק הישראלי על מרחבי ההתיישבות ביהודה ושומרון, במטרה "לקבע את מעמדם כחלק בלתי נפרד ממדינת ישראל הריבונית." בהצעה נכתב כי "בשנת ה-77 לתקומתה של מדינת ישראל, ולאחר 58 שנים לחזרתו של עם ישראל לחבלי מולדתו ההיסטורית… מתוקף זכותנו הטבעית וההיסטורית, ועל יסוד החלטת עצרת האומות המאוחדות," יש להחיל את הריבונות על השטחים.
היוזמה להחלת הריבונות זכתה לתמיכה משמעותית מצד מועצת יש"ע ושרי הליכוד, שפנו במכתב משותף לנתניהו בדרישה לקדם את המהלך עוד לפני סיום מושב הקיץ. במכתבם, שרי הליכוד ויו"ר הכנסת טענו כי "לאחר ההישגים ההיסטוריים של מדינת ישראל בהנהגת ראש הממשלה… יש להשלים את המלאכה ולהסיר את האיום הקיומי מבית, ולמנוע טבח נוסף בלב הארץ." הם הדגישו כי מדובר בהזדמנות היסטורית לקבוע את מעמד יהודה ושומרון כחלק בלתי נפרד מישראל.
עוד באתר:
למרות הלחץ הציבורי והפוליטי, נתניהו בחר לדחות את הדיון בחוק, החלטה שמעוררת תהיות בקרב תומכי המהלך. גורמים בסביבתו של ראש הממשלה מסרו ל'עכשיו 14' כי "נתניהו מחויב לריבונות," אך לא פירטו מדוע בחר לדחות את ההצעה בשלב זה. הדחייה עשויה להיות קשורה לשיקולים מדיניים, במיוחד לאור הפסגה המתקרבת עם טראמפ, שבה יידונו נושאים אסטרטגיים הקשורים למדיניות ישראל בשטחים.