
במהדורת הבוקר התארח פראמדיק מד"א מאיר ולדר לשיחה דחופה על תופעת שכחת ילדים ברכב, תופעה מסכנת חיים שמתגברת בחודשי הקיץ. ולדר שיתף מניסיונו, הדגיש את חומרת התופעה והציע טיפים מעשיים למניעת אסונות.
ולדר תיאר את שכחת ילדים ברכב כתופעה שקיימת כל השנה, אך "הולכת ומחריפה בפרט בחודשי האביב והקיץ, כשהטמפרטורות עולות." הוא ציין כי בתקופת החופשים, כאשר הורים עסוקים עם מספר ילדים, הסיכון גובר: "אנחנו רואים את התופעה הקשה הזו, לצערי היא יותר ויותר גוברת, עם השלכות מאוד מאוד קשות." הוא הדגיש כי המקרים קורים לאנשים נורמטיביים: "אנשים כמוך וכמוני, שתופסים את הראש ושואלים איך הדבר הזה קרה."
לשאלת המגישים על התפיסה ש"לי זה לא יקרה," השיב ולדר: "זו בעיה חולה אצלנו, העניין של הסמוך, 'בעזרת השם יהיה בסדר'… השטן מקטרג בשעת סכנה, והדבר הזה יכול לקרות, לצערי, לכל אחד ואחד מאיתנו." הוא הדגיש כי "חובת הזהירות היא מאוד מאוד משמעותית," שכן מדובר ב"האוצר הכי יקר שהופקד לנו".
עוד באתר:
ולדר הציע מספר דרכים מעשיות למניעת שכחת ילדים ברכב. ראשית, הוא המליץ להימנע מדיבור בטלפון בזמן נהיגה, אך הודה כי "אין הציבור יכול לעמוד בזה." לכן, הוא הציע פתרון: "אם תשים את הטלפון במושב האחורי… אנחנו בודקים היכן הארנק והפלאפון הרבה לפני דברים חשובים, מתוך הרגל." הוא הוסיף כי הצבת חפץ אישי, כמו טלפון או ארנק, במושב האחורי יכולה לשמש תזכורת לבדוק את הרכב.
טיפ נוסף הוא יצירת שגרה קבועה: "אם אני אקבע נוהל אחרי שפיזרתי את הילדים במסגרות, לדבר עם אשתי ולומר לה שפיזרתי, או שהיא תשאל אותי איך היה." הוא המליץ גם למנות ילד גדול כאחראי אחרון בסבב הורדת הילדים, או לבצע "וידוי הדדי" עם בן/בת הזוג. ולדר הדגיש כי "שגרה מבורכת" צריכה לכלול "פגשים שיכולים לעזור לנו לנהל אותה בצורה בטוחה יותר."
האזינו לדברים המלאים ב'מהדורת הבוקר' בהגשת בצלאל קאהן ודוד חכם ב'קול חי':