
ועדת השרים שהוקמה להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה צפויה להצביע היום על המלצתה לממשלה להדיח אותה. ההחלטה הסופית של הממשלה צפויה להתקבל בישיבת הממשלה הבאה בשבוע הקרוב. גורם בקואליציה אמר הבוקר כי "ברור לנו מראש שהחלטה להדיח אותה תיפסל בבג"ץ".
במקביל, היועמ"שית פונה לבג"צ ומתחננת להורות לממשלה לעצור את ההליך ולא להתקדם להצבעה בממשלה: "ביום 8.6.25 קיבלה הממשלה החלטה לשנות מעתה ואילך את דרך סיום הכהונה של היועץ המשפטי לממשלה. זאת, לאחר שהממשלה ניסתה, אך לא הצליחה, להביא לתוצאה הרצויה מבחינתה בכללים הקיימים, תוך הענקת שליטה מוחלטת בהליך לממשלה, ללא כל בקרה חיצונית. כך נפתח פתח להדחת היועץ המשפטי לממשלה – התובע הכללי במדינה – משיקולים זרים, לרבות השפעה על חקירות והליכים פליליים מתנהלים".
ע"פ פניית הייעוץ המשפטי לבג"צ, "חשוב להדגיש: סעיף 1 להחלטת הממשלה הנתקף בעתירות מהווה החלטה מינהלית סופית של הממשלה, המשנה באופן קבוע, מעתה ואילך, את דרך סיום הכהונה של כל יועץ משפטי לממשלה. זאת, בין אם ההחלטה תמומש בעניינה של היועצת המשפטית לממשלה ובין אם לאו. החלטה סופית זו, לשנות את הדין באופן קבוע, עומדת בפני עצמה, על פגמיה הרבים, וניתן ונכון להביאה לביקורת שיפוטית לאלתר, ללא צורך בהמתנה למימושה באמצעות החלטות נוספות אחרות של ועדת השרים והממשלה, שיבואו בעקבותיה בהתאם להוראותיה".
עוד באתר:
"הגם שהחלטת הממשלה על פיטורי היועצת, ככל שתתקבל, לא תיכנס לתוקף מיידי, כפי שנקבע בהחלטת כב' המשנה לנשיא נ' סולברג מיום 18.7.25, עצם האפשרות שתינתן לממשלה לקבל החלטה כה משמעותית על בסיס הליך פגום מיסודו ובדרך החדשה שנקבעה – גורמת לנזקים מיידיים לשלטון החוק במדינת ישראל. במצב דברים זה, חיוני לקבוע את העתירות לדיון דחוף לשם הכרעה עקרונית לגופן של הטענות ביחס להחלטת הממשלה הסופית שהתקבלה, אשר תבהיר את גבולות המותר והאסור בכל הנוגע להליך סיום כהונת יועץ משפטי לממשלה. הכרעה בעניין זה, טרם התקדמות ההליך בעניין סיום כהונתה של היועצת המשפטית לממשלה, תמנע קביעת עובדות נוספות בשטח לפני הדיון העקרוני בעתירות".
"המצב שבו מזה חמישה שבועות מקדמת הממשלה, צעד אחר צעד, הליך סיום כהונה בלתי חוקי בעליל של יועץ משפטי לממשלה, מוביל לנזקים מוסדיים הולכים ומצטברים למוסד הייעוץ המשפטי לממשלה ולשירות הציבורי כולו. עצם התקדמות ההליך הבלתי חוקי, עד כדי דיון בממשלה על בסיס ההחלטה הפגומה, גם אם בסופו של דבר ההליך ותוצאותיו ייפסלו, נותנת משקל לטענות המייחסות לגיטימציה להליך. אגב כך, ניתנת לגיטימציה לכך שהממשלה משנה, ולא בפעם הראשונה, את הכללים החלים עליה תוך כדי תנועה, כדי שיתאימו לצורך הרגעי שלה. קרי: פועלת ללא כללים לשם השגת תוצאה מסוימת. התנהלות זו פוגעת בערובות לעצמאותו ולממלכתיותו של כלל השירות הציבורי, ושל שומרי הסף ויכולת עמידתם בפרט, וגורמת לנזקים מידיים ומצטברים".
"לסיכום: מדובר, כאמור, בהחלטת ממשלה שהיא החלטה מינהלית סופית, לשנות באופן קבוע את הדין ביחס להעברת יועץ משפטי לממשלה מכהונתו; החלטה הגורמת לנזקים מיידיים ומצטברים, שנכון להביאה לביקורת שיפוטית באופן מיידי, במנותק מאופן יישומה. לפיכך, בית המשפט הנכבד מתבקש להביאה לכלל ביקורת שיפוטית, מוקדם ככל הניתן, ובמקביל לא לאפשר לממשלה להוסיף ולקדם את המהלך הבלתי חוקי לכדי דיון בממשלה, טרם הכרעת בית המשפט בשאלה היסודית בעניין חוקיות שינוי כללי הדחת היועץ המשפטי לממשלה".
כזכור, ביום שישי האחרון קבע המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג, במסגרת העתירות שהוגשו נגד המהלך, כי גם אם הממשלה תחליט על פיטורי בהרב-מיארה, הפיטורים יוקפאו עד לבחינת חוקיות המהלך. ההחלטה 'מבטיחה' שהממשלה לא תוכל להדיח 'במחטף' את היועמ"שית, ומאפשרת לבית המשפט לבחון האם להקפיא את הפיטורים עד לסיום הדיון בעתירות התלויות ועומדות בבג"ץ.