
בית המשפט המחוזי מרכז בלוד, בראשות השופטת חנה קיציס, אישר השבוע את בקשתה של חברת קפלה בע"מ למתן צו עיכוב הליכים והסדר נושים, מתוך מטרה לאפשר את הבראת פעילותה העסקית ולשמר אותה כעסק חי. קפלה היא חברה ותיקה בתחום ייבוא ושיווק מוצרי הנעלה וספורט, שנקלעה לאחרונה למשבר כלכלי חריף.
במסגרת ההחלטה מונתה עו"ד רחל בן רחמים כנאמנת לחברה ולבעליה. תפקידה של בן רחמים יהיה לנהל את נכסי החברה, להזמין תביעות חוב, ולכנס אסיפות נושים לצורך אישור הסדר החוב.
את הבקשה הגישה עו"ד מלי טייב, המייצגת את החברה ובעליה – האחים יונתן ופדי אלבז – אשר חתומים כערבים אישיים לחובות החברה. בבקשה נכללה גם דרישה לצו עיכוב הליכים אישי נגד הבעלים, וזאת כדי לאפשר להם לקחת חלק פעיל בהליך ההבראה.
עוד באתר:
בתחילה, ההחלטה לגבי עיכוב ההליכים האישיים לא הייתה חד משמעית. עם זאת, לאחר בקשת הבהרה שהגישה עו"ד טייב, הבהירה השופטת קיציס כי עיכוב ההליכים יחול גם על האחים אלבז. לדבריה, "צו עיכוב ההליכים יחול גם על בעלי החברה, בשל תרומתם הקריטית להצלחת תוכנית ההבראה."
חברת קפלה נוסדה בשנת 1992 ופעלה לאורך השנים כרשת יציבה. היא משווקת מגוון מותגים בינלאומיים מובילים, בהם IPANEMA, RIDER, CARTAGO, NBA, AZALEIA ו-DISNEY, לצד מותג עצמאי בשם IN SLIP.
עם פרוץ מגפת הקורונה בשנת 2020, נקלעה החברה למשבר ממושך, כתוצאה מסגרים, עיכובים בייבוא והתייקרות חדה בעלויות השינוע. המשבר העמיק לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", שהביאה לירידה דרמטית בהיקפי המכירות, לעלייה בהוצאות תפעוליות ולצבר חובות בסך של כ-11.3 מיליון שקלים – בעיקר לבנקים גדולים כמו בנק לאומי, מזרחי טפחות ומרכנתיל דיסקונט.
כדי להתמודד עם המשבר ולהימנע מפירוק, הציגה קפלה לבית המשפט תוכנית הבראה מקיפה. התוכנית כוללת צעדי התייעלות, צמצום שטחי אחסון והפחתת כוח אדם. החברה גם תימנע מרכישת מלאי חדש במשך 90 ימים ותפעל למימוש המלאי הקיים, ששוויו נאמד בכ-7 מיליון שקלים.
בתקופת הביניים, החברה צופה לגבות כ-3.3 מיליון שקלים ממכירות ועוד כ-2 מיליון שקלים מגבית חובות עבר.
לפי תוכנית ההסדר, החובות ייפרסו לתקופה של חמש שנים, עם תשלומים חודשיים מדורגים: בשנה הראשונה ישולמו 90 אלף ש"ח מדי חודש, בשנה השנייה – 110 אלף ש"ח, ובשלוש השנים הבאות – 120 אלף ש"ח בכל חודש.
האחים אלבז, בעלי החברה, התחייבו להעביר תרומה כספית אישית לתמיכה בתוכנית, כדי לחזק את ביטחונם של הנושים ולאפשר את קידום ההסדר.
לפי מתווה ההחזר, הנושים המובטחים צפויים לקבל כ-80% מהחוב, נושים בעלי ערבות אישית יקבלו כ-65%, והנושים הכלליים – כ-30%.
עו"ד מלי טייב, המתמחה בחדלות פירעון ושיקום כלכלי ומייצגת את החברה, מסרה: "הסדר החוב המוצע יאפשר לקפלה להמשיך לפעול כעסק חי, ישמור על מקומות העבודה של עובדיה ויספק פירעון גבוה יחסית לנושים – כל זאת לעומת האלטרנטיבה של פירוק."