
המטבע התאילנדי, הבאט, רשם השבוע את רמתו הגבוהה ביותר מאז תחילת 2022, והפך לאחד המטבעות הבולטים באסיה. שערו עומד כעת על 32.28 לדולר ו-9.66 לשקל, לאחר שהתחזק בכ-7% מתחילת השנה.
התחזקות זו נובעת ממספר מגמות עולמיות ואזוריות: התייצבות יחסית בין סין לארה"ב, הזרמות הון ניכרות לשוק ההון המקומי וזינוק במחירי הזהב, שבו לתאילנד תפקיד מרכזי במסחר האזורי.
"המדינה קרובה להסכם שימנע את איום המכס בגובה 36% על מוצריה בארה"ב", ציין שר האוצר, פיצ'אי צ'ונהווויג'ירה – דבר שתרם גם הוא לאופטימיות בשוק.
עוד באתר:
אך ככל שהמטבע מתחזק – כך גוברת הדאגה. מומחים מזהירים מפני פגיעה במנועי הצמיחה של הכלכלה התאילנדית: ענפי התיירות והיצוא. הבנק המרכזי של תאילנד, שמחזיק ביתרות מט"ח בהיקף של כ-263 מיליארד דולר, פועל בזהירות, אך בשטח כבר ניכרות השלכות התחזקות הבאט.
הרשות לתיירות התאילנדית הורידה את תחזית התיירות לשנת 2025 מ-40 מיליון ל-35 מיליון כניסות – ירידה שמשקפת את הקושי של תיירים להתמודד עם עלויות מחיה ועלויות תיירות שמתייקרות בעקבות המטבע החזק.
גם כלכלנים מזהירים: "מהלך חד מדי במטבע עלול לפגוע באיזון הכלכלי, במיוחד במדינות תלויות תיירות כמו תאילנד."
התחזקות הבאט נתמכת גם במגמת היחלשות הדולר העולמי – תוצאה של חששות בשווקים ממדיניות המכסים של ממשל טראמפ, אך האתגר הבא של הכלכלה התאילנדית כבר נמצא באופק: לשמר את הצמיחה – מבלי להכביד על המנועים המרכזיים שמובילים אותה.