
מועצת הצמחים מזהירה את הציבור מפני קנייה מוקדמת של אבוקדו מסוג 'גליל', ומבהירה: "הפרי שמוצע עכשיו למכירה הוא בוסר שלא יבשיל – הוא ייראה מוכן, אך יישאר קשה ובלתי ראוי לאכילה."
יו”ר שולחן האבוקדו במועצת הצמחים, שחר גולדברג, סיפר כי נעשו ניסיונות להיערך מראש מול המגדלים והמשווקים: "לאור ניסיון העבר, פנינו בתקופה האחרונה למגדלי ומשווקי האבוקדו וחידדנו את מועדי ומדדי ההבשלה והקטיף. לצערנו, מספר מגדלים שנקלעו למצוקה כלכלית לא עמדו בפיתוי – והחלו לשווק פרי בוסר בניגוד להנחיות."
המועצה מדגישה כי אבוקדו מסוג 'גליל' – המאופיין בצורתו המאורכת, קליפתו הדקה, הירוקה והמבריקה – מתחיל להבשיל רק לקראת סוף חודש אוגוסט. לפיכך, כל פרי מסוג זה שמגיע למדפים לפני ה-15 באוגוסט – נחשב לקטיף מוקדם שאינו בשל.

עוד באתר:
"מעשה זה פוגע קודם כל בצרכנים, ובנוסף גורם נזק גם למגדלים ההוגנים – שהם הרוב המכריע בענף," ציין גולדברג, וקרא לאותם מגדלים לחדול לאלתר.
במקביל, מזכירה המועצה לציבור כי האבוקדו שנמצא כעת בשיא עונתו הוא זן 'ריד' – עגול, בעל קליפה קשה ועבה עם חספוס קל, אשר נקטף החל מאמצע מרץ ונמכר עד סוף יולי.
אז איך תזהו מה לקנות? אבוקדו 'ריד': עגול, קליפה עבה ומחוספסת.
אבוקדו 'גליל': מאורך, קליפה ירוקה דקה וחלקה – לא לקנות לפני אמצע אוגוסט!
בקיצור, לא כל אבוקדו ירוק שווה נגיסה. הקפידו לבדוק את הזן והעונה – כדי לא לגלות שהאבוקדו שלכם נשאר בוסר גם אחרי שבוע על השיש.