
מחקר חדש שנערך ביפן מעלה כי צריכת שוקולד מריר עשויה לשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי בתוך שעה בלבד. המחקר בוצע על ידי חוקרים ממכון שיבאורה לטכנולוגיה בטוקיו, שגילו כי פלבנולים- תרכובות מרירות המצויות בשוקולד מריר, יין אדום ופירות יער, עשויות לתרום לשיפור משמעותי ביכולת הזיכרון.
במסגרת הניסוי, חולקו עכברים לשתי קבוצות: קבוצה אחת קיבלה מזון עשיר בפלבנולים, והקבוצה השנייה קיבלה מים בלבד. לאחר מכן נבדקה יכולת הזיכרון של העכברים באמצעות מבחן שבו הוצבו שני עצמים זהים. לאחר זמן מה הוחלפו העצמים בעצמים חדשים. העכברים שקיבלו את הפלבנולים בילו זמן ארוך יותר בחקירת העצמים החדשים, מה שמעיד על כך שזכרו את העצמים הקודמים.
החוקרים ציינו כי העכברים שהוזנו בפלבנולים הציגו שיפור של כ-30% בביצועי הזיכרון בהשוואה לקבוצה שלא קיבלה את התרכובת. בנוסף, נמצא כי הפלבנולים גרמו להתפרצות נוראדרנלין באזור ההיפוקמפוס – האזור במוח האחראי על הפיכת זיכרונות לטווח קצר לזיכרונות ארוכי טווח.
עוד באתר:
ממצאי המחקר מצטרפים לשורה של מחקרים העוסקים בקשר שבין תזונה לתפקוד המוח, ומדגישים את הפוטנציאל של רכיבים טבעיים לשיפור קוגניטיבי מהיר. החוקרים מציינים כי נדרשים ניסויים נוספים כדי לבדוק האם התוצאה הזו תקפה גם אצל בני אדם, אך מדובר בצעד משמעותי בהבנת הדרך שבה מזונות מסוימים יכולים להשפיע על הזיכרון ותפקודי המוח.























