
אין מי שיוותר בימים חמים אלו על סורבה אפרסקים ולמונגראס קיצי ורענן. השף אלי מנחם ממסעדת רודריגז נותן לנו מתכון מיוחד וקיצי
1 קופסה של שימורי אפרסקים בסירופ.
1 מקל למונגראס טרי.
קורט ג'ינג'ר טרי.
סוכר.
מי ורדים.
פירות יער אדומים.
מכניסים לסיר את חצאי האפרסקים והסירופ, וכן את הג'ינג'ר ומקל הלמונגראס הטרי – חצוי לאורכו. מוסיפים לסיר 10 כפות סוכר וטיפה אחת של מי ורדים. מרתיחים ומבשלים את הכל על אש מאוד נמוכה במשך חצי שעה.
עוד באתר:
מוציאים את מקל הלמונגראס וטוחנים את הכל בבלנדר. את הנוזל שמתקבל מכניסים למקפיא, וכל חצי שעה מגרדים במזלג 3 פעמים – עד שמתקבל שלג.
להרכבת המנה: לוקחים מהשלג ומניחים בצלחת עמוקה של מרק. במרכז מניחים כדור של סורבה אפרסקים מעוטר בנענע, ועל השלג מפזרים פירות יער אדומים.