לחם לחמים Freshly baked breads and baguettes of the Teller Bakery are on display for sale in a deli shop in central Jerusalem, on June 18, 2013. Photo by Flash90 *** Local Caption *** ?????????? ??? ???? ???? ????? ??? ???? ??? ????? ??? ??????? ?????????? ?????? ????? ???? ??? ???

 

לחם אגוזים

מצרכים

450 גר' קמח מלא

230 גר' קמח לבן

1 כף מלח

50 גר' דבש

15 גר' שמרים טריים

460 מ"ל מים פושרים

100 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה

את האגוזים יש לקלות עד להשחמה קלה ולקצוץ גס

בקערת המקסר יש לשים שמרים מים ודבש ומעל קמח

ללוש 10 ד' להוסיף קמח ואגוזים וללוש 5 ד' נוספות

התפחה של שעה עד שעה וחצי ואז הוצאת אוויר וחלוקה ל 2 ככירות שוות

לצור צורה ולשים בתבנית אינגליש  להתפיח שעה נוספת לחרוץ עם סכין חדה

אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' עם לחות להוריד ל 180 ולאפות עוד חצי שעה

הלחם מעולה בהקפאה.

 

לחם גרעינים

מצרכים

350 גר' קמח לבן

150 גר' קמח מלא

20 גר' קמח

20 גר' שמרים טריים

300 מ"ל מים

20 מ"ל שמן זית

50-60 גר' תערובת גרעינים

אופן ההכנה

לערבב קמחים

בקערה יש לשים שמרים מים ומעל את הקמחים והשמן ללוש 10 ד' להוסיף מלח וגרעינים וללוש 5 ד' נוספות

לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתים

לעצב צורה לחרוץ ולאפות  בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' ראשונות בלחות  להנמיח ל 180 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת

 

מצרכים

לבצק

1 ק"ג קמח שטיבל ללחם

25  גר שמרים

1 כפית מלח

3/4 כוס שמן זיתי כתית

3 כפיות סוכר

לציפוי

20  עגבניות שרי חצויות

1 גליל גבינת עיזים

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

ומעט שמן זית להברשה

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה

מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

ההכנה

מברישים תבנית בשמן זית ומותחים  כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק  מעל התבנית

מכינים כך עם כל הבצקים

מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי

ממליחים ומפלפלים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות בקרקעית התנור

בודקים לאחר 10 ד' עם התחתית מוכנה

מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים .

מגישים חם

 

לחמניות קרואסון במלית פסטו

מצרכים

ללחמניות

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים

2 ביצים

100 גר' חמאה

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

3/4 כוס שמן

2-3 כוסות מים

למלית הפסטו

1 צרור פטרוזליה

5-6 שיני שום

1 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

1 כוס שומשום לבן

אופן ההכנה

הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה

הכנת הפסטו

במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

הרכבת המנה

יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה ללמלבן צר וארוך

לחתוך למשולשים

למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון

הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

 

מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

מצרכים לבצק

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

קובית שמרית

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה

מלית

500 גר' גבינת שמנת

3 שיני שום כתושות

3 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

סלמון מעושן

לקישוט

עלי מקרו חרדל

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה

שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס

מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

מצננים

הכנת הגבינה

מערבבים את

כל המצרכים  מלבד הסלמון טועמים ומתקנים תיבול

חותכים כל בייגל ל 2 מורחים בגבינה מסדרים מעל סלמון מניחים עלי מקרו וסוגרים

 

מיני  פרעצעל

מצרכים

500 גר קמח לחם

500 גר' קמח לבן

20 גר' סוכר

15 גר' מלח

35 גר' חמאה או שמן

50 גר' שמרים

550 מ"ל מים

אופן ההכנה

ללוש מהמצרכים הנ"ל בצק . לפחות 8 ד' לישה לחלק ליחידות של 40 גר' ולהתפיח

לגלגל ולפני האפיה יש להכים מסה של 1 ליטר מים רותחים עם 40 גר' סודה קאוסטיק

לפזר שומשום ומלח גס ולאפות עד להשחמה כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

לצנן ולחתוך ולמלא בגבינת שמנת וסלמון

 

טפנד זיתים ירוקים

מצרכים

1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים

2 שיני שום

1 כוס מיונז

1 כוס גמבה חמוצה

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון

מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

 

טפנד עגבניות

מצרכים

1 עגבנייה

2 שיני שום

1 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס רוטב צילי

1 כוס מיץ עגבניות

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה

טועמים ומתקנים תיבול

 

איולי פסטו

מצרכים

1 צרור פטרוזיליה

5-6 שיני שום

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאיולי

2 ביצים חלוטות

1 1/2 כוסות שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

הכנת האיולי

במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה

מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז

מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם

טועמים מתקנים תיבול

נשמר כ 3 ימים במקרר

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בתיעוד

פיצוץ מחריד בתחנת דלק ברומא; לפחות 20 פצועים

אבי יעקב
צפו

ראיתם דגלי ארה"ב על רכבי מד"א? זו הסיבה

אבי יעקב
תיעודים מזעזעים

הרבנים הראשיים: "מעשה גס וברוטלי; פגיעה בקדשי ישראל"

נתי קאליש
אל תחמיצו

פורמט קשוח: 8 מתמודדים על המקומות האחרונים

מערכת הקול החדש
צפו בקטע הקצר

מתעללים לך בילד? תפסיק להיות נחמד, תתערב!

מערכת אמס
צפו בתיעוד

'גל צונאמי' התקרב לחוף: המונים נמלטו בבהלה

אבי יעקב
על האלבום החדש

במוצ"ש אחרי 'הקול החדש': יעקב שוואקי מתארח

מוצ"ש חי
לע"נ מחותנו

הבחורים סיימו ש"ס: הראש"ל התקבל בכבוד בישיבה הליטאית

נתי קאליש
צפו

בלי ציפיות אין אכזבות? אין חיים

הרב אייל אונגר
צפו

תיעוד דרמטי: כך חוסל המחבל דרומית לביירות

קובי פינקלר
ללא רישיון נהיגה

מרדף דרמטי: רוכב אופנוע התנגש במעקה ונעצר

אבי יעקב
כישלון חרוץ

"גנץ סיפור עצוב, כבר פעם שנייה שזה קורה לו"

הקבינט
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
"עינב, אכזבת"

בשמאל מזנקים על הטרף: צנגאוקר 'העזה' להיפגש עם רה"מ

פנחס בן זיו
מחזק

מרגישים תקועים בחיים? צפו בקטע שייתן לכם כוח

הרב ברוך רוזנבלום
צפו

"ישבו שם אנשי שב"כ על אזרחי, עמית הביא אותם"

הקבינט
צפו בתיעוד

'כארי יתנשא': השרים כ"ץ וכץ סיירו ברצועת עזה

קובי פינקלר
אל תפספסו

"GPT לא יחליף אותי": יונתן רזאל בשיחה מפתיעה

קובי ברומר ומנדי וייס
חשיפה מפתיעה

"באופוזיציה העלו את חוק פיזור הכנסת - לבלום את בנט"

הקבינט
למרות האיסור

"גם אם הוא דורש שהיא תלך עם פאה; לא לבטל את השידוך"

נתי שולמן