לחם לחמים Freshly baked breads and baguettes of the Teller Bakery are on display for sale in a deli shop in central Jerusalem, on June 18, 2013. Photo by Flash90 *** Local Caption *** ?????????? ??? ???? ???? ????? ??? ???? ??? ????? ??? ??????? ?????????? ?????? ????? ???? ??? ???

 

לחם אגוזים

מצרכים

450 גר' קמח מלא

230 גר' קמח לבן

1 כף מלח

50 גר' דבש

15 גר' שמרים טריים

460 מ"ל מים פושרים

100 גר' אגוזי מלך

אופן ההכנה

את האגוזים יש לקלות עד להשחמה קלה ולקצוץ גס

בקערת המקסר יש לשים שמרים מים ודבש ומעל קמח

ללוש 10 ד' להוסיף קמח ואגוזים וללוש 5 ד' נוספות

התפחה של שעה עד שעה וחצי ואז הוצאת אוויר וחלוקה ל 2 ככירות שוות

לצור צורה ולשים בתבנית אינגליש  להתפיח שעה נוספת לחרוץ עם סכין חדה

אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' עם לחות להוריד ל 180 ולאפות עוד חצי שעה

הלחם מעולה בהקפאה.

 

לחם גרעינים

מצרכים

350 גר' קמח לבן

150 גר' קמח מלא

20 גר' קמח

20 גר' שמרים טריים

300 מ"ל מים

20 מ"ל שמן זית

50-60 גר' תערובת גרעינים

אופן ההכנה

לערבב קמחים

בקערה יש לשים שמרים מים ומעל את הקמחים והשמן ללוש 10 ד' להוסיף מלח וגרעינים וללוש 5 ד' נוספות

לשים בקערה משומנת ולהתפיח כשעתים

לעצב צורה לחרוץ ולאפות  בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות 10 ד' ראשונות בלחות  להנמיח ל 180 מעלות ולאפות חצי שעה נוספת

 

מצרכים

לבצק

1 ק"ג קמח שטיבל ללחם

25  גר שמרים

1 כפית מלח

3/4 כוס שמן זיתי כתית

3 כפיות סוכר

לציפוי

20  עגבניות שרי חצויות

1 גליל גבינת עיזים

מלח גס

פלפל שחור גרוס טרי

ומעט שמן זית להברשה

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה

מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

ההכנה

מברישים תבנית בשמן זית ומותחים  כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק  מעל התבנית

מכינים כך עם כל הבצקים

מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי

ממליחים ומפלפלים

אפיה בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות בקרקעית התנור

בודקים לאחר 10 ד' עם התחתית מוכנה

מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים .

מגישים חם

 

לחמניות קרואסון במלית פסטו

מצרכים

ללחמניות

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים

2 ביצים

100 גר' חמאה

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

3/4 כוס שמן

2-3 כוסות מים

למלית הפסטו

1 צרור פטרוזליה

5-6 שיני שום

1 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

1 כוס שומשום לבן

אופן ההכנה

הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה

הכנת הפסטו

במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

הרכבת המנה

יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה ללמלבן צר וארוך

לחתוך למשולשים

למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון

הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה

הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום

אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

 

מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

מצרכים לבצק

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

קובית שמרית

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה

מלית

500 גר' גבינת שמנת

3 שיני שום כתושות

3 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

סלמון מעושן

לקישוט

עלי מקרו חרדל

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה

שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס

מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

מצננים

הכנת הגבינה

מערבבים את

כל המצרכים  מלבד הסלמון טועמים ומתקנים תיבול

חותכים כל בייגל ל 2 מורחים בגבינה מסדרים מעל סלמון מניחים עלי מקרו וסוגרים

 

מיני  פרעצעל

מצרכים

500 גר קמח לחם

500 גר' קמח לבן

20 גר' סוכר

15 גר' מלח

35 גר' חמאה או שמן

50 גר' שמרים

550 מ"ל מים

אופן ההכנה

ללוש מהמצרכים הנ"ל בצק . לפחות 8 ד' לישה לחלק ליחידות של 40 גר' ולהתפיח

לגלגל ולפני האפיה יש להכים מסה של 1 ליטר מים רותחים עם 40 גר' סודה קאוסטיק

לפזר שומשום ומלח גס ולאפות עד להשחמה כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

לצנן ולחתוך ולמלא בגבינת שמנת וסלמון

 

טפנד זיתים ירוקים

מצרכים

1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים

2 שיני שום

1 כוס מיונז

1 כוס גמבה חמוצה

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון

מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

 

טפנד עגבניות

מצרכים

1 עגבנייה

2 שיני שום

1 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס רוטב צילי

1 כוס מיץ עגבניות

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה

טועמים ומתקנים תיבול

 

איולי פסטו

מצרכים

1 צרור פטרוזיליה

5-6 שיני שום

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאיולי

2 ביצים חלוטות

1 1/2 כוסות שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

הכנת האיולי

במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה

מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז

מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם

טועמים מתקנים תיבול

נשמר כ 3 ימים במקרר

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

מחאה סוערת בכביש 4: עימותים בין המפגינים לשוטרים

אבי יעקב
תיעוד מזעזע

מפגיעת טיל: בית העלמין היהודי עלה באש

שמעון כץ
הצטרפו

רגע לפני הגמר הגדול: אלחנן ענבל מצטרף לאוטוטוקר

מנחם טוקר
כאייל תערוג

משמעת עצמית: ברכה כוודאות, קללה כתנאי

הרב אייל אונגר
לצפייה כעת

המתמודד האחרון נערך לגמר: אביה שרמן עולה על האוטו

מנחם טוקר
צפו

האדמו"ר מפיטסבורג בראש: מאות מפגינים מול הכלא

נתי קאליש
בהצלחה

מתמודד 'הקול החדש' זאבי קמיאנסקי בקליפ חדש • ימים של אהבה

אליעזר חסיד
דרך החלון

צפו: בן 15 פרץ לבית הכנסת וגנב אלפי שקלים

שמעון כץ
באירוע של סאטמר

לאחר שנות נתק: איחוד דרמטי בירושלים

נתי קאליש
צפו

"עומדים מאחוריך": הגר"ד נפגש עם הבחור ששוחרר

שלום שטיין
צפו

נתניהו הורה לצמצם לוחות זמנים; צה"ל חושף את המפות

קובי פינקלר
צפו

יו"ר ועדת חוץ וביטחון: "ריבונות חשובה מנורמליזציה"

אבי יעקב
לצפייה כעת

הכרעה דרמטית בפתח: שר שלום מהצרי מגיע לאוטוטוקר

מנחם טוקר
צפו בתיעוד

פשיטה משטרתית: החתן נעצר ביום חופתו

שמעון כץ
לקראת הגמר

צפו כעת: מנחם טוקר ויהודה בורן נוסעים, מדברים ושרים

מנחם טוקר
כאוס חסר תקדים

כבישים מרכזיים נחסמו בהפתעה; הוכרז 'ויחזור לתלמודו'

פנחס בן זיו
זו הסיבה

ראיון סוער: בצלאל קאהן הוריד את טלי גוטליב מהשידור

בצלאל קאהן
כתב היד נחשף

"אני מוכן להרוג את היועמ"שית": כך הגיב מרן הראש"ל

פנחס בן זיו
מסר חד וברור

דולרים, יורו ודינרים: המימון למחבלים הוחרם

שמעון כץ
האזינו

סקקובסקי ישפוט ב'קול החדש'? שיחה משעשעת

מנחם טוקר