עוגת שיש גבינה|שיש גבינה 2

עוגת גבינה בסיר ג'חנון
כלי מדידה :כוס חד פעמית רגילה

מצרכים:
6 ביצים מופרדות בטמפ׳ החדר – חובה
750 גרם גבינה לבנה גביע של גבינת שמנת(נפוליאון)
225 גרם 1 שמנת חמוצה
2 סוכר וניל
1 כוס סוכר
5 כפות מלאות קורנפלור
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
גרידת לימון.

אופן ההכנה:
לחמם מראש תנור ל200 מעלות תכנית אפיה 2 פסים עליון ותחתון .

לשים בתחתית את תבנית התנור ולמלא אותה במים.

להקציף חלבונים, לאחר שמתחיל להתקבל קצף לבן להוסיף קורט מלח ע"מ שהקצף יעלה.

לאחר שנהיה קצף לבן להוסיף 1/2 כוס סוכר בהדרגה, בפעמיים – שלוש, עד לקבלת קצף יציב ומבריק אך לא נוקשה מדי כמו למרנג.

בקערה נפרדת לשים את הגבינות שמנת חמוצה, נפוליאון, 6 חלמונים, 1/2 כוס סוכר ו2 סוכר הוניל לערבב היטב עד שאין גושים והסוכר נמס.

להוסיף את גרידת הלימון. לנפות את הקורנפלור ואינסטנט פודינג לתערובת הגבינות.

לאחד את תערובת הגבינות אל החלבונים המוקצפים בתנועות קיפול -בעדינות שהתערובת לא תישבר ותישאר אוורירית כמו מוס .

לשמן היטב את הסיר בדפנות ובתחתית (שימנתי בעזרת ספריי שמן רגיל) לרפד היטב את התבנית בנייר אפייה בדפנות בלבד,וגם את נייר האפייה לשמן היטב.

לאחר מכן לשפוך את תערובת העוגה לתבנית ולשטח בעזרת מרית את העוגה.

דופקים את התבנית פעמיים על משטח,מכניסים לתנור, כאשר בתחתית התנור יש תבנית עם מים רותחים (זוכרים..?).

מעליה לשים את רשת התנור ומעליה את תבנית העוגה. להכניס את העוגה(ללא מכסה סיר הג'חנון כמובן) ל200 מעלות רבע שעה ראשונה ולהנמיך ל 160 או 150 מעלות לעוד כשעה אולי קצת יותר .

כל אחד והתנור שלו- עד שהעוגה גבוהה יפה חלקה ושחומה(לי בפעם האחרונה העוגה לא נסדקה אבל לא קרה כלום אם תיסדק..)

תמימה למראה וטעימה בטירוף ,גבינה שיש
תמימה למראה וטעימה בטירוף גבינה שיש

חשוב!!!!
לא לפתוח את התנור בשום פנים ואופן ולהשאיר את העוגה להצטננות מוחלטת למס׳ שעות (מינימום 3 שעות!) לאחר קירור במקרר והתייצבות -לחלץ את העוגה.-להפוך על צלחת,ואז להפוך אותה שוב- שהצד שהיה עליון באפיה יהיה גם העליון בהגשה.

לעוגת שיש:
לאחר שהתערובת אחידה להוציא שליש לקערה אחרת אני הוצאתי לזו  שהקצפתי בה חלבונים. להוסיף 2 כפות קקאו ולערבב בתנועות קיפול.

לשים בסיר חלק מהתערובת לבנה וכמה כפות מהחומה להמשיך בשכבות של לבן וחום.

בסוף לעבור עם מרית מלמעלה בצורה סיבובית לציור מושלם. לדפוק את התבנית טיפה על השיש כדי ליישר את הבלילה ולהוציא בועות.

האפייה תעשה בתוכנית עם הקוים למעלה ולמטה. לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים מעל את מסילת התנור ומעליה את תבנית העוגה.

לא לפתוח את התנור בכלל עד גמר האפייה ולהשאיר אותה להצטננות מוחלטת .

טיפים להצלחת העוגה:
1. ביצים בטמפרטורת החדר חובה ולהפריד היטב
2. להקציף את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה.
3.מומלץ להוציא את הגבינות לפני ולסנן אותם בכדי שיצאו הנוזלים.
4.לאחד את התערובת בעדינות בתנועות קיפול עדינות התערובת צריכה להיות כמו מוס.











עוד כתבות שיעניינו אותך

בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
תיעוד מרגש

 ברכת כהנים בקונגרס: "אתה עוזר לעם ישראל"

אבי יעקב
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו