מטבח • אילוסטרציה **FILE** Photo of a stove with pots and pans in a kitchen in a house in Havana, Cuba. Photo taken by Nati Shohat /Flash90. *** Local Caption *** ???? ?????? ??????? ???? ???? ???? ??? ????? ?????? ???? ?????? ????? ????? ????

כל דבר שאת רוצה להשיג כרוך בהשקעה. באימון אוהבים לדבר על "מחיר" שאת מוכנה או לא מוכנה לשלם, ולכן כל דבר אפשרי אם רק תרצי לשלם את המחיר. העניין הוא שיש מחירים שאין לך לשלם! הסכום מעבר ליכולת שלך! האם בגלל זה לא תוכלי להשיג את היעד?

מתברר שאפשר להתגמש עם המחירים, לפעמים, ולהחליף את הזמן בכסף, את הכסף בכוח, את הכוח בזמן. את יכולה לבחור להשקיע הרבה זמן בהכנת הארוחות לחג וכך לחסוך ולקנות חומרי גלם זולים יותר ופחות מעובדים [ויותר בריאים, אבל זו שיחה אחרת ?] וכמו מנכ"ל לנהל את המשאבים שלך לפי בחירתך. אין נכון ולא נכון, יש מה מתאים ואיך מממנפים את מה שיש. הנה הטיפים שלי כדי להגיע למקסימום תוצאות במטבח במינימום זמן-כוח- כסף:

    1. תבשלו כמויות מדויקות של מנות עיקריות ושל תוספות. [בגלל זה לא נשאר לי פירור. אני הולכת על JIT – וחוסכת את המתח של לפני, את הבלגן של השאריות אחרי ואת הבזבוזים]
    2. תשתמשו בתנור: תפו"א אפויים, עוף אפוי, דג אפוי, פשטידת ברוקולי במקום מוקפץ, ירקות בתנור במקום מאודה. פחות מלכלך, יותר קל לאחסן [עם התבנית במקרר]
    3. תסמכו על ירקות וסלטים טריים כדי להוסיף אוכל אם נראה פתאום שחסר משהו.
    4. כדי לגוון תשתמשו בסוגים שונים של בשרים אבל תבשלו אותם באותה דרך. למשל: רולדה, חלקי עוף וכדורי בשר שמתבשלים יחד ברוטב אחיד. דרך אחרת לגוון: לבשל אותו סוג מזון בדרך שונה: מכניסים לתנור שתי תבניות של דג סלמון, אחת עם ירקות ואחת עם רוטב עגבניות. מבשלים איטריות – לחצי כמות מוסיפים ירקות מוקפצים עם רוטב סויה, לחצי השני מוסיפים פטריות מטוגנות עם רוטב פטריות ובצל.
    5. אל תכניסו סירים למקרר!! תמיד להעביר לקופסאות או לתבניות שבהם אתם מתעתדים לחמם את המזון.
    6. אל תקפיאו. חבל על הטרחה. הכל נשמר במקרר מצוין למשך חמישה ימים עד שבוע. [אם יש לכם מקרר מהחדשים, משבע השנים האחרונות]
    7. נא להיערך היטב לעבודה במטבח: את עומדת לעמוד על הרגליים לשעתיים הבאות. אולי כדאי להכין כסא? מה משטח העבודה הנוח ביותר? בחרי לך נעל נוחה ושימי לב לתנוחה שלך בעמידה, להתכופפות ולהתרוצצות. זיכרי לשתות – חם במטבח.
    8. אם אתן רוצות לחסוך זמן ולא כל כך אכפת לכן שהדבר יעלה לכן יותר כסף – תחשבו על הקלות משמעותיות בשעת הקנייה: חזה פרוס לשניצל, בצלים מטוגנים קפואים, שום כתוש קפוא, תותים קפואים, קצפת מוכנה [רק ללחוץ ולקשט]. האוכל יהיה בטעם של אמא אבל זמן ההכנות לבישול מתקצר משמעותית.











עוד כתבות שיעניינו אותך

מנוחה נכונה

אחרי 6 שנות היעדרות: סוף עצוב לחיפושים

אלי יעקובוביץ
השלכות הלחימה

נתניהו מכחיש בידוד מדיני: "פרצנו את המצור הזה"; צפו

שלמה ריזל
צפו בתיעוד

זעם בעיר החרדית: גם האמבולנסים תקועים בפקק האינסופי

שמעון כץ
בוגר 'הקול החדש'

זאבי קמיאנסקי בסינגל קליפ חדש • לדחוף חזק

אליעזר חסיד
קאבר

מחילה • הקליפ החדש של שי וינר

אליעזר חסיד
צפו

תיעוד מלב העיר עזה: מטוסי חיל האוויר השמידו רבי קומות

קובי פינקלר
ביקורת נוקבת

הפוסט של האב השכול: "ילדה שהתבשלה למוות"

פנחס בינדר
'הקול החדש' רשמית

סינגל בכורה: אלחנן ענבל מרגש עם "ממעמקים"

אליעזר חסיד
אל תמהרו להאשים

"אני האבא ששכחתי את בתי" • הפוסט של ניסים בוארון

אלי יעקובוביץ
אלה שמות

מכה קשה לג’יהאד האסלאמי:21 מפקדים חוסלו ברצועת עזה

קובי פינקלר
תיעוד מבית הנגיד

"אנא, אל תסגרו את הישיבות": הגר"ד לנדו זעק בלונדון. צפו

אלי יעקובוביץ
צפו בתיעוד

במבצע ממוקד: 11 מחבלים חוסלו במנהרת טרור בבית חאנון

קובי פינקלר
נשנקה בבכי

אלמנתו של ר' לוי יצחק הי"ד בראיון ראשון: "היה מושלם"

אבי מימרן
קרן עולם התורה

"המסע הצליח יותר ממה שחשבו; עלה על כל הציפיות": צפו

בצלאל קאהן
הרוחץ דיווח

דרמה בכנרת: רימון חלוד נחשף בין הסלעים ופוצץ

אלי יעקובוביץ
תיעוד מרטיט

הצדיק הזדעק באמצע סליחות: "איך בעהט דיר טאטע"

פנחס בן זיו
תיעוד

"פעולות מסמרות שיער": ישיבת ממשלה בבסיס סודי

שלמה ריזל
צפו

בתמורה לאלף ש"ח: תיעוד ממעצר שב"ח שגנב רכב

אבי יעקב
מופע טבע מרהיב

חגיגה לעיניים: מיליוני ציפורים הגיעו לאגמון

קובי פינקלר
צפו בדברים

הגרמ"ה לעשירי לונדון: "אנחנו מבקשים דבר מאוד קשה"

נתי קאליש