Untitled-2-01 ניחוחות שבת, יעל איבר, מירי זורגר

ספרינג רול
מצרכים:
8 עלי אורז
למלוי:
1 כוס אורז עגול לסושי
לבישול האורז
2 כוסות מים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות שמן
למלית הירקות
1 גמבה חתוכה לרצועות דקות
2 גזרים גוליאן
2 מלפפונים גוליאן
1 פרוסה פילה סלמון ללא עור ועצמות
1/2 כוס רוטב צילי
להשרית הסלמון
1 כף רוטב סויה
1 שן שום כושה
1 כף שמן
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי
1 כוס קמח
2 ביצים
1 שן שום כתושה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה
מערבבים את מצרכי הסלמון ומשרים את מנת הסלמון בסויה והתבלינים מחממים תנור ל 250 מעלות וצורבים את הסלמון ל 5 ד' בלבד
הרכבת המנה, טובלים לכמה שניות את דפי האורז ומניחים על משטח עבודה, שמים אורז ומשטחים אותו חותכים את הסלמון לרצועות דקות בעובי 1 ס"מ ומסדרים מעל האורז מסדרים את הירקות ומעל ומזלפים רוטב צילי, מגלגלים משני הצדדים ואז מלמעלה ללמטה כמו רולדה וסוגרים.

מכינים כך את כל הרולים, מערבבים ביצה עם השום והתבלינים, טובלים בקמח בביצה ואז בפירורים, מטגנים בשמן חמוק עד להשחמה
פורסים ומגישים עם מעט רוטב סויה ומעט שומשום.

אטריות וכרוב מאודה

מצרכים לאטריות:

6 ביצים

2-3 כפות קמח תפוחי אדמה

1/2 כוס שמן

מלח

פלפל

מעט פטרוזיליה קצוצה

לכרוב:

1/2 כרוב ירוק קצוץ דש

מלח

פלפל

מעט סוכר

אופן הכנת החביתיות:

במעבד מזון טוחנים את הרכיבים, מחממים שמן במחבת ושופכים אל המסה תוך כדי ערבוב, מטגנים חביתיות דקות מכל המסה, קוצצים לאטריות.

הכנת הכרוב:

במחבת מתאימה מטגנים את הכרוב עד לריכוך, מתבלים טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הכרוב את האטריות ומגישים.

 

אעפל קוגל ( קוגל תפוחים )

מצרכים:

9 ביצים

כוס סוכר

1 1/4 קמח תפו"א

2/3 כוס שמן

1 כף מיץ לימון

2 סוכר וניל

כוס אגוזים טחונים

7-8 תפוחי גרנד

אופן ההכנה:

לגרד תפוחים בפומפיה גסה לערבב עם האגוזים והסוכר וניל, לערבב את כל המצרכים ולאחד מסות, לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 50 ד'.

פחזניות ללא גלוטן

מצרכים:

100 מל מים

70 מל שמן

175 גר' קמח תפוחי אדמה

10 גר' א אפיה

3-4 ביצים

3-4 כפות פטרוזליה

2-3 כפות עירית קצוצה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

אופן ההכנה:

מחממים שמן מים  מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר, מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד, מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה, לפירורי לחם, פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור, וטוחנים לפירורים.

 

עוגיות שוקולד ללא קמח

מצרכים:

200 גר' שוקולד מריר 

50 גר' שומן מוקשה

2 ביצים

3/4 כוס סוכר חום

2/3 כוס שקדים טחונים

1/2 כפית אבקת אפיה

מעט מלח

אופן ההכנה:

להמיס שוקולד ושומן, להקציף ביצים וסוכר, לאחד מסות, לזלף ברווחים או בתבניות סיליקון לאפות 6-7 ד'.











עוד כתבות שיעניינו אותך

זעקה נוקבת

"מה קורה איתנו, למה בחורים מטפסים ומסכנים את עצמם?"

פנחס בינדר
השר מגיב לטלטלה

הדרמה לשיא: דוד זיני העביר את המידע על הפצ"רית

אבי יעקב
2,000 שוטרים

עומסים וחסימות נרחבות בי-ם: כך תגיעו לעצרת בבטחה

אלי יעקובוביץ
צפו

אחרי הביקור במפקדה: רה"מ בהסכם גג בקריית גת

חיים שער
איום המנהרות והקו הצהוב

צפו בראיון המיוחד: פרשנינו הצבאי בלב עזה הצה"לית

קובי פינקלר
התורה זועקת!

דקה אחרי דקה: כל העדכונים מעצרת הענק בירושלים

פנחס בן זיו
צפו

תיעודים מרהיבים מהרחפן: הרחובות נצבעו בשחור

שמעון כץ
לקראת שבת

הפלייליסט לפרשת לך לך: ילדינו מול ילדי ישמעאל

אלי ממונסי
ראש הישיבה יצא מוקדם

איצו פלדמן מעיד: "לא זוכר אותו כאוב כל כך"

חיים שער
בירכו בפטור

צפו: זה מה שאמר הגר"ד לבחור שנעצר ב'שבעה'

נתי קאליש
אמירה מחליאה

ליברמן רוקד על הדם: "הנער היה מגן אנושי"

אבי יעקב
צפו ותתחזקו

החטוף בקריאה מרגשת: "שנתיים חלמתי להניח תפילין"

פנחס בן זיו
שו"ת מיוחד

מרן הגר"ד לנדו: "הם פראי אדם. לא ישקטו להם". צפו

נתי קאליש
אסון נורא

טרגדיה בעצרת התפילה בירושלים: נער נפל מגובה ונהרג

שמעון כץ
מסר חד וברור

ראש הישיבה בסרטון: "לבוא מרחוק רחוק, במסירות נפש"

אלי יעקובוביץ
חדשות התעשייה

בכורה בלעדית: טעימה מהשיר החדש של יהודה בורן

פסח בא גד
לקראת עצרת המיליון

הרב גלזר חושף: מכתב ראשי הישיבות נגד קודקוד

יענקל'ה פרידמן
הערב אצל יענקל'ה

הרב גלזר: "החיילים מתו כדי להוכיח את כוחה של תורה"

יענקל'ה פרידמן
חילוץ מורכב

בן 12 התהפך עם אופניו, הכידון חדר לבטנו

אבי יעקב
לאורך היום

הקולות והמראות: המשדר הנרחב נמשך • הצטרפו

מערכת אמס