
במסגרת המיזם בישלו הבחורים עצמם את כלל המנות יחד עם המדריכים, תוך הקפדה על רמה גבוהה והיצע מסודר: לכל מנה ולכל תוספת הוצעו שתי אפשרויות בחירה. לאחר ההכנה הוגשו המנות באופן מוקפד המדמה מסעדה, כאשר חלק מהבחורים שובצו בתפקיד מלצרים, הגישו את האוכל בעמדת הבופה וליוו את הסועדים בתהליך הבחירה.
הפעילות תרמה רבות לבחורים בכמה מישורים: פיתוח תחושת עצמאות מתוך עשייה מלאה בכל שלבי האירוע, חיזוק תחושת המסוגלות כאשר המשתתפים אכלו מן האוכל שהוכן על־ידם, וכן רכישת כלים מעשיים בבחירה בין אפשרויות, בקבלת החלטות ובתפקוד במסגרת מובנית. כל זאת התקיים באווירה מכובדת, תוך התאמה ליכולותיו של כל בחור.

את היוזמה הוביל הרב נתנאל דנחי, מנהל מסגרת ‘עולמות’ בבני ברק, שחשב על כל פרט מראש יחד עם הצוות המקצועי והמסור. המיזם משתלב בתפיסת העולם של שיח סוד, השמה דגש על מתן משמעות, אחריות ואמון לאנשים עם מוגבלות, באמצעות פעילות מעשית המעניקה כלים לעצמאות, תפקוד וכישורי חיים.
עוד באתר:
הרב שמעון לוי, ראש מוסדות שיח סוד, ציין כי יוזמה זו מבטאת את דרכה של שיח סוד להעמיד את החניכים בעמדת עשייה ואחריות, ולאפשר להם להתנסות, לבחור ולהתקדם מתוך אמון ביכולותיהם.























