
עם חטיפי ה-MIX של כרמית בציפוי – זו חגיגה מושלמת לעיניים ולחך. בחנוכה הזה, הסופגניות עולות שלב. עם שילוב מדויק של שוקולד איכותי, מרקם רך ונראות מרשימה – מדובר במתכון שקשה לעמוד בפניו, וכזה שמבטיח הצלחה בכל בית.
סופגניות ענן חגיגיות במילוי שוקולד וציפוי מיקס מפנק
מתכון – שרה שבבו
עוד באתר:
כוס מדידה: 250 מ״ל
כמות: כ־30 סופגניות
מצרכים לבצק:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כוס סוכר
1 כף מלח
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
2 ביצים בגודל L
2 כוסות מים
למילוי:
300 גרם שוקולד חלב ״כרמית״
100 מ״ל שמנת להקצפה
לקישוט:
מיקס שוקולדים ״כרמית״
לציפוי:
300 גרם שוקולד חלב ״כרמית״ + כף שמן קוקוס
300 גרם שוקולד לבן ״כרמית״ + כף שמן קוקוס
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מניחים את כל חומרי הבצק ומערבלים כ־10 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוח לעבודה.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל כ־60 גרם כל אחד.
מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפיחים כשעה נוספת.
בסיר רחב מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 160 מעלות.
מכניסים את הסופגניות לשמן יחד עם נייר האפייה (הנייר משתחרר לבד – שולפים אותו בעזרת מלקחיים) ומטגנים עד הזהבה.
הופכים בעדינות ומטגנים עד קבלת צבע זהוב אחיד.
מוציאים את הסופגניות בעזרת מסננת ומניחים על רשת לצינון.
הכנת המילוי:
בקערית מניחים את השוקולד והשמנת, וממיסים במיקרוגל כדקה – דקה וחצי.
מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ואחיד.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר וממלאים את הסופגניות בנדיבות.
הכנת הציפוי:
בקערות נפרדות מניחים את השוקולד הלבן והשוקולד החלב.
מוסיפים לכל קערה כף שמן קוקוס וממיסים במיקרוגל עד להמסה מלאה.
מערבבים היטב עד לאיחוד.
טובלים את החלק העליון של כל סופגניה בשוקולד ומקשטים במיקס שוקולדים.
























