
כולנו מכירים את הפרעת הקשב והיפראקטיביות ADHD, הפרעת קשב אצל ילדים ועל ההשפעה שהיא גורמת להם בלימודים, בקשרים החברתיים ובחיים בכלל. אבל מה קורה כשמבוגר מתמודד עם ADHD ואיך זה משפיע על חיי הזוגיות שלו עם בן או בת הזוג?
שלי שפיצר, עובדת סוציאלית ופסיכותרפיסטית, שוחחה עם רחל פסטג בתוכנית 'עניין משפחתי' ותיארה כיצד תופעה זו פוגעת כמעט בכל תחום בחיי הזוגיות: "חיי נישואין תקינים מורכבים מכמה עקרונות בסיסיים, וההפרעה הזו פוגעת בתחומים קריטיים רבים עליהם נשענים חיי הנישואין", כך אמרה שפיצר.
"זה עומד בניגוד כמעט לכל דבר שאנו מחפשים בזוגיות. מישהו לשתף אותו, היכולת לקחת אחריות על דברים, ולהיות כחבר בכל סיטואציה. לדוגמה אישה שקבעה להיפגש עם בעלה והוא מגיע כעבור שעה, או דברים מהסוג הזה. בעיות בזיכרון, שכחנות, דחיינות וקושי בתיעדוף משימות אלו חלק מהתסמינים".
עוד באתר:
שפיצר הוסיפה: "הדברים הללו גורמים לאדם המתמודד לשקר הרבה, לא מתוך רוע אלא מתוך מצוקה. עם הזמן זה הופך לחוסר אמון". הפסיכותרפיסטית ציינה כי אחוז הגירושין אצל זוגות בהם אחד מבני הזוג סובל מהפרעת ADHD הוא פי שלושה מזוגות רגילים.
ומה הם דרכי הטיפול כדי להימנע מהשלכות ההפרעה על התא המשפחתי? "יש אפשרות של טיפול תרופתי ויש טיפול ב-CBT. אבל הכי חשוב שתהיה תקשורת פתוחה בין בני הזוג. שתהיה הקשבה אקטיבית" הוסיפה שפיצר את הממובן מאליו.
האזינו>>>